ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ

της Λίτσας Ψαραύτη

«...Ξεκινώ με μια διπλή αφήγηση: από τη μια φτιάχνοντας ένα φανταστικό ημερολόγιο της μικρής μου κόρης, όπου περιγράφω τα γεγονότα προσπαθώντας να τα δω από τη δική της ψυχοσύνθεση και τα δικά της μάτια, κι από την άλλη εξιστορώντας τα ίδια γεγονότα όπως τα είδα και τα ένιωσα εγώ.

»Δημιουργώντας, έτσι, μια αντίθεση που προκαλεί και ανατρέπει».

Με αυτόν τον πρόλογο η συγγραφέας περιγράφει πώς έγραψε το βιβλίο της, που είναι η αληθινή ιστορία της κόρης της, της ηθοποιού Τατιάνας Παπαμόσχου. Δωδεκάχρονη μαθήτρια συνάντησε τυχαία τον μεγάλο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος τότε αναζητούσε το πρόσωπο που θα ενσάρκωνε την ηρωίδα του, την Ιφιγένεια, στην τραγωδία του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι.

Μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος, παρακολουθούμε το ξάφνιασμα και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που έζησαν αυτή την ιστορία και, παράλληλα, το πλησίασμα μιας έφηβης και της αρχαίας συνομήλικής της, ανεβαίνοντας μονάχη και αγέρωχη τα σκαλιά του βωμού της Αυλίδας. Η Ιφιγένεια μοιάζει να απλώνει μέσα από τους αιώνες το χέρι της στη μικρή ηθοποιό και να της δείχνει όχι μόνο έναν τρόπο θανάτου, αλλά έναν τρόπο ζωής και αξιοπρέπειας.

Καλογραμμένο βιβλίο, με άμεσο λόγο και στέρεη δομή. Σε μια εποχή όπου περισσεύει η σκληρότητα και η βία, αυτό το κείμενο ανακαλύπτει ξανά την ευαισθησία, τα όνειρα, τα αισθήματα και τα εικονογραφεί με ακρίβεια, δύναμη και ζωντάνια.

Οι έφηβοι θα το χαρούν, αλλά και οι μεγάλοι θα γοητευτούν από την αλήθεια του.

Στα βήματα της Ιφιγένειας Ηρώ Παπαμόσχου ΠατάκηςΣτα βήματα της Ιφιγένειας
Ηρώ Παπαμόσχου
Πατάκης
215 σελ.
Τιμή € 11,50

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: