fbpx
Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο η αυτοβιογραφία του Αλεξέι Ναβάλνι

Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο η αυτοβιογραφία του Αλεξέι Ναβάλνι

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, τον περασμένο Φεβρουάριο, θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του Ρώσου ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οποία έγραψε εξ ολοκλήρου ο ίδιος, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Vintage, που χαρακτηρίζει το βιβλίο: «το τελευταίο γράμμα του Ναβάλνι προς τον κόσμο».

Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος, η αυτοβιογραφία του Ναβάλνι, που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου, περιγράφει την πορεία του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την πολιτική του σταδιοδρομία και τους διωγμούς του από το καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ περιλαμβάνει και αδημοσίευτες επιστολές του μέσα από τη φυλακή, όπου βρισκόταν από το 2021 και όπου πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η χήρα του Ρώσου ακτιβιστή, Γιούλια, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το βιβλίο είναι η κατάθεση όχι μόνο της ζωής του Αλεξέι, αλλά της αδιαπραγμάτευτης δέσμευσής του στη μάχη κατά της δικτατορίας – μία μάχη στην οποία έδωσε τα πάντα, ακόμα και τη ζωή του. Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες/τριες θα μπορέσουν να γνωρίσουν τον άνδρα που αγάπησα βαθιά, έναν άνδρα με βαθιά ακεραιότητα και μεγάλο θάρρος».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαμαρτυρία των νέων μελών της επιτροπής του GreekLit για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα νέα μέλη της επιτροπής του προγράμματος μετάφρασης και έκδοσης ελληνικών βιβλίων σε άλλες γλώσσες GreekLit εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.