«Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» στον Πολυχώρο Vault

«Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» στον Πολυχώρο Vault


Παρατείνονται οι παραστάσεις των Lorem Ipsum για τον Γιοσίρου Γιαμαγκούσι στον Πολυχώρο Vault ως την Πέμπτη 18 Μαΐου. Μια μαύρη κωμωδία, αν και κανονικά τίποτα από αυτά που λέγονται δεν θα έπρεπε να προκαλούν γέλιο…

 

Εμφανίσεις: 1571

Περισσότερα...

«Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» στον Πολυχώρο Vault

 «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» στο Θέατρο Vault


Ο Πολυχώρος Vault σε συνεργασία με τον Κινητήρα παρουσιάζουν έως και την Κυριακή 30 Απριλίου τα κόμικς του Αρκά (Ζωή μετά, Ισοβίτης, Χαμηλές πτήσεις, Καστράτο, Μαλλί με μαλλί) σε μια ξεκαρδιστική παράσταση με τίτλο «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.

 

Εμφανίσεις: 1686

Περισσότερα...

«Relax… Mynotis» στο Θέατρο Τέχνης

«Relax… Mynotis» στο Θέατρο Τέχνης


Έως τις 09 Απριλίου συνεχίζονται οι παραστάσεις για την παράσταση-γεγονός της φετινής θεατρικής χρονιάς στο «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν» της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα!

Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου Relax... Mynotis, είναι μια κωμωδία σε τρεις εικόνες με θέμα κάποιες «μορφές της ελληνικής αθανασίας». Είναι η ιστορία της 35ης διαθήκης που υπαγορεύει ένας υπέργηρος πλην ακμαίος και πανάξιος ηθοποιός σε έναν νεαρό βοηθό συμβολαιογράφου. Η διαθήκη (και αυτήν τη φορά!) παραμένει ημιτελής, αλλά η παράσταση έρχεται να τη συμπληρώσει, θεατρική αδεία, με την έλευση δύο φαντασμάτων που προέρχονται από το πάνθεον της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

 

Εμφανίσεις: 1249

Περισσότερα...

«“Οθέλλος, ο Μαύρος της Βενετίας” στον Πολυχώρο Vault» της Μάριον Χωρεάνθη

«“Οθέλλος, ο Μαύρος της Βενετίας” στον Πολυχώρο Vault» της Μάριον Χωρεάνθη


Από τα πλέον εμβληματικά, πολυπαιγμένα παγκοσμίως και πολυδιασκευασμένα για τη σκηνή και την οθόνη έργα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Οθέλλος (με τον επεξηγηματικό υπότιτλο Ο Μαύρος της Βενετίας) εικάζεται ότι γράφτηκε το 1603, έχοντας ως αφετηρία το διήγημα Ένας Μαυριτανός αρχηγός (UnCapitanoMoro, 1565) του Τζοβάνι Μπατίστα Τζιράλντι, μαθητή του Βοκάκιου και γνωστότερου με το ακαδημαϊκό προσωνύμιο Il Cinthio. Η υπόθεση του πρωτοτύπου βασίστηκε πιθανώς στην ιστορία Τα τρία μήλα από τις Χίλιες και μια νύχτες, ή ίσως και σε αληθινό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βενετία των αρχών του 16ου αιώνα – ενώ η μεταγενέστερη έμπνευση του Σαίξπηρ μπορεί να προήλθε και από το γεγονός ότι ο αγγλικός στρατός της δικής του εποχής είχε αρχίσει να προσλαμβάνει Μαυριτανούς μισθοφόρους.

 

Εμφανίσεις: 2459

Περισσότερα...

«Θρόνος-Αντίκα» στο Vault Theatre Plus

«Θρόνος-Αντίκα» στο Vault Theatre Plus


Η νουβέλα της Λιλής Ζωγράφου «Θρόνος-Αντίκα» μεταφέρεται ως θεατρικός μονόλογος για 8 παραστάσεις στη σκηνή του Vault Theatre Plus.

Ακολουθεί δελτίο τύπου από την αστυνομία:
«Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της συζύγου του Τεό Ταδούλη. Ο φερόμενος ως δράστης έχει κληθεί σε απολογία ενώπιον του δικαστηρίου Vault Theatre Plus. Η πρώτη δικάσιμος έχει οριστεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 20:00 στην αίθουσα του ποινικού δικαστηρίου Vault Theatre Plus (Μελενίκου 26, Βοτανικός). Ο κ. Ταδούλης έχει αρνηθεί να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται και όλοι περιμένουν την εμφάνισή του στην αίθουσα του δικαστηρίου. Κύκλοι του στενού του περιβάλλοντος κάνουν λόγο για ένα έγκλημα χειραγωγημένο και αναπόφευκτο.

 

Εμφανίσεις: 1366

Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr