Εύα Βακιρτζή: «Το Αυγό»

Εύα Βακιρτζή: «Το Αυγό»

Η Εύα Βακιρτζή με το πρώτο της βιβλίο μπαίνει δυναμικά στον χώρο της λογοτεχνίας. Με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω στον αυτισμό, μας παρουσιάζει ένα παιδί που πάσχει από τo σύνδρομο Asperger.

O Βίκτωρας έχει περίεργη συμπεριφορά. Του αρέσει να ασχολείται με παιχνίδια που δεν συνηθίζουν να παίζουν τα άλλα παιδιά, τον ενοχλούν οι θόρυβοι, τα ζωηρά χρώματα και οι άνθρωποι που κάνουν φασαρία. Ζει μέσα σε έναν κλειστό κόσμο και όλοι τον θεωρούν διαφορετικό. Αλλά και εκείνος είναι υποχρεωμένος να ζει και να συναναστρέφεται ανθρώπους που τους βλέπει διαφορετικούς.

Κι όμως, ο Βίκτωρας μπορεί και κάνει πράγματα που ο ίδιος θέλει. Του αρέσει να ακούει και να συνθέτει μουσική στο αρμόνιο, λύνει δύσκολες ασκήσεις και παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή του.

Πολλές φορές το αγόρι θέλει να βγει από το Αυγό, να κάνει φίλους, να παίξει μαζί τους, να πάει στο γήπεδο και στο θέατρο. Αρκεί κάποιος να κάνει μερικές ρωγμές, μικρές χαραμάδες στο σκληρό τσόφλι του Αυγού. Και η δασκάλα του η Ελβίρα αυτό προσπαθεί να καταφέρει με τον δικό της τρόπο, που είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Τον ενθαρρύνει σε κάθε του προσπάθεια, του δίνει ένα φιλί όταν τελειώνει την άσκησή του, ξέρει πώς να καταλαγιάζει τους φόβους του.

Σπουδαίο βιβλίο. Η συγγραφέας βάζει τον ήρωά της να μας μιλάει για τη διαφορετικότητά του με τρόπο απλό, πιστευτό, που όμως μας αγγίζει κατάκαρδα. Κατάλληλο για κάθε ηλικία.

Η σελίδα για τους μεγάλους που θα διαβάσουν το βιβλίο, γραμμένη από τη Μαρία Ηλιοπούλου, ψυχολόγο-ψυχοπαιδαγωγό, θα βοηθήσει τους γονείς να κουβεντιάσουν με τα παιδιά τους για τη διαφορετικότητα, αλλά και τους δασκάλους να εξηγήσουν στους μαθητές τους γιατί μερικοί συμμαθητές τους συμπεριφέρονται διαφορετικά και πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Το Αυγό
Εύα Βακιρτζή
εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Πατάκης
28 σελ.
Τιμή € 10,80
1-patakis-link


 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: