fbpx
Έλλη Παππά

Έλλη Παππά

«Όποιος φτάνει στα χρόνια μου το νιώθει: η ζωή όπως την ήξερε, από τις νεότερες ως και τις λογικά μεγαλύτερες ηλικίες, δεν υπάρχει πια. Η ζωή του τώρα έχει γίνει Μνήμη. Η Μνήμη δουλεύει όπως κάθε ευσυνείδητος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Καταγράφει το υλικό που του έχεις φορτώσει, το ταξινομεί στα αρχεία του από όπου μπορείς να το ανασύρεις κατά τη βούλησή σου, κι όταν υπερφορτωθεί, είναι πάντα έτοιμος να ξεκαθαρίσει όσα κρατάνε τη ζωντάνια τους και τα άλλα, όσα ο χρόνος σου λέει πως δεν αξίζουνε, πως άδικα κρατάνε το χώρο, πρόθυμα τα σβήνει με ένα απλό delete. Ευτυχής εκείνος που η ζωή του του επιτρέπει να χρησιμοποιεί συχνά το σβηστήρα του υπολογιστή του».

Έτσι ξεκινούσε το αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Αποχαιρετισμός στον αιώνα μου» το 2005 η Έλλη Παππά |1920 - 27.10.2009|, δημοσιογράφος και συγγραφέας, σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη μαζί με τον οποίο συνελήφθη τον Δεκέμβρη του 1950. Καταδικάστηκε κι εκείνη σε θάνατο, ωστόσο η ποινή δεν εκτελέστηκε λόγω του ότι είχε γεννηθεί στη φυλακή ο γιος του ζεύγους, Νίκος. Αποφυλακίστηκε το 1964 κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παράλληλα έγραψε απομνημονεύματα και μελέτες.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ρόμπερτ Μπράουνινγκ

Ο Ρόμπερτ Μπράουνινγκ |7.5.1812 – 12.12.1889| ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, από τους πιο διάσημους της βικτοριανής περιόδου. Τα ποιήματά του (Σορντέλο, Το δαχτυλίδι και το βιβλίο) διακρίνονται για την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Χένρι Ντέιβιντ Θόρο

Ο Χένρι Ντέιβιντ Θόρο |12.7.1817 – 6.5.1862| ήταν Αμερικανός φιλόσοφος, φυσιοδίφης, συγγραφέας και ποιητής. Από τα γνωστότερα έργα του είναι η Πολιτική ανυπακοή (1849), όπου κηρύσσει την παθητική αντίσταση απέναντι σε μια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.