fbpx
Γιώργος Ζωγράφος

Γιώργος Ζωγράφος


Ο σημαντικός τραγουδιστής Γιώργος Ζωγράφος είχε αφηγηθεί στον συγγραφέα, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, στιγμιότυπα από τον καλλιτεχνικό του βίο. Το υλικό έμεινε στο συρτάρι και το πλήρωμα του χρόνου ήρθε τώρα, δέκα χρόνια από τον θάνατό του (συμπληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2015). Το διάστημα αυτό ο Μπαγέρης αναζητούσε στα παλαιοπωλεία στοιχεία που να τον αφορούν. Κάποιο περιοδικό της παλιάς εποχής, ένα θεατρικό πρόγραμμα κάποιας παράστασης ή μια φωτογραφία...

Το πρώτο μέρος του βιβλίου αποτελούν οι αφηγήσεις του Γιώργου Ζωγράφου στον Δημήτρη Μπαγέρη (Το ξεκίνημα – Με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι – Στις μπουάτ της Πλάκας) και το δεύτερο μέρος κείμενα γραμμένα από φίλους και συνεργάτες του (Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Λίνος Κόκοτος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας Μιχάλης Τερζής, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Πόπη Αστεριάδη, Ξένη Μητσοβασίλη), η παρουσία του στις εκπομπές της Ορχήστρας Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (που υπογράφει ο Σιδερής Πρίντεζης), συνεντεύξεις του και η πλήρης δισκογραφία του.

Ξεχωριστής σημασίας είναι το πλούσιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα αρχείου που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Γιώργος Ζωγράφος
Θα πούμε το τραγούδι του που ξεκινά απ’ τον ήλιο
Δημήτρης Μπαγέρης
Μετρονόμος
120 σελ.
Τιμή € 12,78

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.