Η 8χρονη που διαβάζει βιβλία για χάρη των άρρωστων παιδιών
Η 8χρονη που διαβάζει βιβλία για χάρη των άρρωστων παιδιών

Η 8χρονη που διαβάζει βιβλία για χάρη των άρρωστων παιδιών

Μία φορά την εβδομάδα, η 8χρονη Σίρα Τζόζεφσον παίρνει ένα από τα αγαπημένα της βιβλία, αγκαλιάζει τα λούτρινα κουκλάκια της και καταγράφει τον εαυτό της σε βίντεο ενώ διαβάζει δυνατά. Στη συνέχεια, το ανεβάζει στο YouTube για να μπορούν να απολαύσουν τα βιβλία τα παιδιά που είναι άρρωστα και δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονται.

Το 8χρονο κορίτσι σκέφτηκε την ιδέα αυτή καθώς περνούσε εκπαίδευση για να γίνει μικρή πρέσβειρα του παιδικού νοσοκομείου του Λος Άντζελες. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, έμαθε ότι εκεί υπάρχει ένας ειδικός χώρος για τα παιδιά που είναι πολύ άρρωστα και δεν μπορούν να βγουν από τα δωμάτιά τους. Την ενόχλησε η σκέψη ότι τα παιδιά αυτά δεν μπορούσαν καν να επισκεφθούν τον χώρο ανάγνωσης του νοσοκομείου με τα βιβλία, και σκέφτηκε ότι θα τα έκανε να αισθανθούν καλύτερα αν τους επέτρεπε να βλέπουν σε βίντεο την ίδια να διαβάζει βιβλία.

Σύμφωνα με το The Week, η Τζόζεφσον συλλέγει επίσης χρήματα για το νοσοκομείο και γράφει και δικά της βιβλία, ενώ έχει ένα μήνυμα για τα παιδιά που ελπίζει ότι βοηθά: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τα βίντεο ξεχωριστά για σας, ώστε να μη νιώθετε μόνοι σας».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: