Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία δεν έχουν ούτε ένα δικό τους βιβλίο
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία δεν έχουν ούτε ένα δικό τους βιβλίο

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία δεν έχουν ούτε ένα δικό τους βιβλίο

Πάνω από 750.000 παιδιά στη Βρετανία δεν έχουν ούτε ένα δικό τους βιβλίο στο σπίτι τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση National Literacy Trust, που δρα κατά του αναλφαβητισμού.

Στην έρευνα της οργάνωσης συμμετείχαν πάνω από 42.000 παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 ετών. Το 9,4% αυτών δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα δικό τους βιβλίο στο σπίτι, ένα ποσοστό που με προβολή στον πληθυσμό των παιδιών στη Μεγάλη Βρετανία αντιστοιχεί σε περίπου 770.000 παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα αγόρια που δεν έχουν βιβλία είναι σχεδόν διπλάσια από τα κορίτσια (12,3%, έναντι 6,6%), ενώ το ποσοστό των παιδιών που δεν έχουν βιβλία είναι μεγαλύτερο μεταξύ αυτών που λαμβάνουν δωρεάν γεύματα στο σχολείο λόγω οικονομικών δυσχερειών (13,1%).

Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι τα παιδιά που έχουν τουλάχιστον ένα βιβλίο είναι 15 φορές πιο πιθανό να διαβάζουν πάνω από το αναμενόμενο για την ηλικία τους επίπεδο, ενώ αντίθετα είναι 4 φορές λιγότερο πιθανό να διαβάζουν κάτω από το αναμενόμενο επίπεδο.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«ένα όνομα… ένας κόσμος»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Αίθουσα Εκδηλώσεων) η εκδήλωση «ένα όνομα… ένας κόσμος». Με την παραπάνω εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε γονείς και φίλους του...

ΝΕΑ
Η Αθήνα φοράει τα καλά της και γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από σήμερα η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: