Κοσμοσυρροή στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ

Κοσμοσυρροή στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ

Χιλιάδες επισκέπτες έχει δεχτεί στις πρώτες εβδομάδες μετά τα εγκαίνιά της η Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ, με τους κατοίκους του βασιλείου να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία που φιλοξενεί.

Ήδη πάνω από 11.000 νέοι χρήστες έχουν εγγραφεί ως μέλη στη βιβλιοθήκη (η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες του Κατάρ), ενώ τα βιβλία που έχουν δανειστεί ξεπερνούν τα 18.000. «Μέσα σε λίγες μόνο μέρες είδαμε τη δύναμη της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κατάρ να φέρει πιο κοντά την κοινότητα στη μάθηση, τη δημιουργία, την απασχόληση με τον άλλο. Θέλαμε να ανοίξουμε τη βιβλιοθήκη στο κοινό, και βλέποντας τον ενθουσιασμό τω επισκεπτών μας φαίνεται το πόσο σημαντική είναι για τη χώρα και τους πολίτες της η βιβλιοθήκη» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Sohair F Wastawy. «Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να επιστρέψει, καθώς πάντα θα βρουν κάτι νέο στη βιβλιοθήκη για να μορφωθούν και να διασκεδάσουν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η παιδική βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει πάνω από 100.000 βιβλία, περιοδικά, DVD, e-books και audiobooks σε αραβικά και αγγλικά, ενώ οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν σπάνια χειρόγραφα, χάρτες και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την αραβική και ισλαμική ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες»: Εργαστήρι μικρής φόρμας από τον Μισέλ Φάις

Ιστορία μιας παλάμης ή μιας ανάσας, μικρό διήγημα, bonsai stories. Κείμενα που ολοκληρώνονται σε λίγες φράσεις ή παραγράφους, με αξιοσημείωτη πύκνωση, διατηρώντας την αυτοτέλεια μιας αυθύπαρκτης...

ΝΕΑ
Βιβλίο του 18ου αιώνα έκρυβε μέσα τούφα από τα μαλλιά του Τζορτζ Ουάσινγκτον

Μια έκπληξη επεφύλασσε στους αρχειοφύλακες μιας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης ένα δερματόδετο βιβλίο του 18ου αιώνα, καθώς μέσα σε αυτό βρήκαν μια τούφα από τα μαλλιά του πρώτου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: