Οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο διαβάζουν Χάρι Πότερ

Οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο διαβάζουν Χάρι Πότερ

Τον Ιούλιο του 2015 ένας ιδιώτης υπέβαλε επίσημο αίτημα για να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα βιβλία και τις ταινίες που περιλαμβάνονται στη βιβλιοθήκη της διαβόητης φυλακής υψίστης ασφαλείας του Γκουαντάναμο. Δύο χρόνια αργότερα, τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε ένα αρχείο που ξεπερνά τις 600 σελίδες.

Όπως προκύπτει από το αρχείο αυτό, οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο έχουν πρόσβαση σε βιβλία γραμμένα σε αρκετές γλώσσες, όπως αραβικά, ισπανικά, γαλλικά και σουαχίλι, ενώ μεταξύ των βιβλίων που βρίσκει κανείς στη βιβλιοθήκη περιλαμβάνονται κλασικά έργα όπως Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ, best sellers όπως τα βιβλία της σειράς «Χάρι Πότερ» και ο Κώδικας Ντα Βίντσι, η τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», οι σειρές βιβλίων «Λυκόφως» και «Αγώνες πείνας», μία συλλογή έργων του Ισαάκ Ασίμοφ, δεκάδες από τη σειρά βιβλίων τρόμου «Ανατριχίλες» του Ρ. Λ. Στάιν, καθώς και βιβλία εκπαιδευτικά, ιστορικά, λαογραφικά, αυτοβοήθειας και κόμικς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σειρά των βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά, τα ισπανικά και τα φαρσί, ενώ το τρίτο βιβλίο της σειράς υπάρχει στα ούρντου.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: