fbpx
Οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο διαβάζουν Χάρι Πότερ

Οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο διαβάζουν Χάρι Πότερ

Τον Ιούλιο του 2015 ένας ιδιώτης υπέβαλε επίσημο αίτημα για να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα βιβλία και τις ταινίες που περιλαμβάνονται στη βιβλιοθήκη της διαβόητης φυλακής υψίστης ασφαλείας του Γκουαντάναμο. Δύο χρόνια αργότερα, τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε ένα αρχείο που ξεπερνά τις 600 σελίδες.

Όπως προκύπτει από το αρχείο αυτό, οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο έχουν πρόσβαση σε βιβλία γραμμένα σε αρκετές γλώσσες, όπως αραβικά, ισπανικά, γαλλικά και σουαχίλι, ενώ μεταξύ των βιβλίων που βρίσκει κανείς στη βιβλιοθήκη περιλαμβάνονται κλασικά έργα όπως Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ, best sellers όπως τα βιβλία της σειράς «Χάρι Πότερ» και ο Κώδικας Ντα Βίντσι, η τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», οι σειρές βιβλίων «Λυκόφως» και «Αγώνες πείνας», μία συλλογή έργων του Ισαάκ Ασίμοφ, δεκάδες από τη σειρά βιβλίων τρόμου «Ανατριχίλες» του Ρ. Λ. Στάιν, καθώς και βιβλία εκπαιδευτικά, ιστορικά, λαογραφικά, αυτοβοήθειας και κόμικς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σειρά των βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά, τα ισπανικά και τα φαρσί, ενώ το τρίτο βιβλίο της σειράς υπάρχει στα ούρντου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.