fbpx
Συγγραφέας που έγραφε βιβλίο για συγγραφέα-δολοφόνο, συνελήφθη για φόνους

Συγγραφέας που έγραφε βιβλίο για συγγραφέα-δολοφόνο, συνελήφθη για φόνους

Ένας Κινέζος συγγραφέας πολλών επιτυχημένων μυθιστορημάτων της προηγούμενης δεκαετίας συνελήφθη στο σπίτι του την περασμένη Παρασκευή ως ύποπτος για μία υπόθεση πολλαπλής ανθρωποκτονίας που απασχολεί τις κινεζικές αρχές από το 1995.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ο 53χρονος σήμερα συγγραφέας Liu Yongbiao και ένας συνεργός του επιχείρησαν το 1995 να ληστέψουν τους πελάτες ενός ξενοδοχείου στην πόλη Huzhou, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν, και τελικά ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν άνθρωπο, προτού σκοτώσουν τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και τον 13χρονο εγγονό τους για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο 53χρονος συγγραφέας έγραφε αυτή την περίοδο ένα βιβλίο με θέμα «μια συγγραφέα που έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους, όμως οι υποθέσεις παραμένουν ανεπίλυτες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, όταν συνελήφθη ο Liu είπε στους αστυνομικούς: «Σας περίμενα εδώ όλον αυτό τον καιρό», ενώ ζήτησε να παραδώσουν στη σύζυγό του μια επιστολή, στην οποία φέρεται να παραδέχεται την ενοχή του, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ζούσα με τον φόβο για 20 χρόνια. Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν. Επιτέλους μπορώ να απελευθερωθώ από το πνευματικό βασανιστήριο που πέρασα για τόσο καιρό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.