Λογοτέχνες και καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό
Λογοτέχνες και καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό

Λογοτέχνες και καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό

Με μόνο μας όπλο το Έργο μας, το οποίο προβάλλεται συχνά σαν ένα από τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα αυτής της χώρας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποφάσεις που μας καθιστούν πολίτες τρίτης κατηγορίας. Δεν δικαιούμαστε κοινωνικής ασφάλισης, εφόσον οι περισσότεροι από μας δεν κολλάνε ένσημα και ο μοναδικός πόρος κάποιων, αυτών των λίγων που παίρνουν τις λεγόμενες «τιμητικές» συντάξεις, σε λίγο δεν θα υφίσταται καν, ενώ, παράλληλα, τους ζητούνται αναδρομικά και τα ελάχιστα που λάμβαναν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Μιλάμε δε, για ανθρώπους ως επί το πλείστον ηλικιωμένους. Επισημαίνουμε ότι την Άνοιξη του 2013, όταν ψηφιζόταν ο νόμος, η σημερινή Κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση τότε, είχε δηλώσει στη Βουλή την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις του νόμου αυτού που σήμερα εφαρμόζει η ίδια -- και μάλιστα αναδρομικά!!

Θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τις συντάξεις καλλιτεχνών - λογοτεχνών (4151/2013), να οριστεί ικανός αριθμός συντάξεων ετησίως για όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους, και να δοθεί καθολική λύση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των ανασφάλιστων καλλιτεχνικών κλάδων. Αν η Πολιτεία θέλει να τιμήσει τον χώρο των Τεχνών, θα έπρεπε το ποσό της σύνταξης και ο αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί. Οι φορείς των Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις περικοπές των συντάξεων και στις ρυθμίσεις του νέου νόμου για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό που έχει φέρει η Κυβέρνηση και που περιέχει ρυθμίσεις που καταστρέφουν κάθε υπόλειμμα συμμετοχής του κράτους στην ασφάλιση και τη σύνταξη, μετατρέποντας την ασφάλιση και τη σύνταξη προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, καταργώντας έτσι κάθε έννοια συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό το σχέδιο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έρθει στη Βουλή. Ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος 4151/2013, να αυξηθεί ο αριθμός και το ύψος των συντάξεων του ΥΠΠΟΑ για τους καλλιτέχνες και τους λογοτέχνες και να δοθεί οριστική λύση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των καλλιτεχνών που θα λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες και τον τρόπο εργασίας και προσφοράς των καλλιτεχνών και λογοτεχνών στην κοινωνία».Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: