fbpx

ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΤΑΙ Η RUSSELS ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΤΑΙ Η RUSSELS ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚΑκριβά θα πληρώσει η δικηγορική εταιρεία Russells το λάθος ενός εκ των στελεχών της να αποκαλύψει την εμπιστευτική πληροφορία ότι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε γράψει με ψευδώνυμο ένα αστυνομικό μυθιστόρημα σε μία φίλη του, η οποία με τη σειρά της διέρρευσε την πληροφορία στον Τύπο. Αλλά τουλάχιστον θα είναι για καλό σκοπό.

Η συγγραφέας της σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ δέχθηκε να μην πάει την υπόθεση στα δικαστήρια, αλλά να καταβάλλει η δικηγορική εταιρεία ένα σημαντικό ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ως αποζημίωση.

Όμως και τα έσοδα που θα λάμβανε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από τις πωλήσεις του εν λόγω βιβλίου από τις 14 Ιουλίου (ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι αυτή ήταν η πραγματική συγγραφέας του TheCuckooʼsCalling) και για τρία χρόνια θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, και συγκεκριμένα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα του Στρατού, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση, η συγγραφέας πήρε αυτήν την απόφαση όχι μόνο επειδή άνθρωποι του Στρατού τη βοήθησαν στην έρευνά της για το βιβλίο, αλλά και «επειδή το να γράφω για έναν ήρωα που είναι βετεράνος του πολέμου μου έδωσε μια μεγαλύτερη εκτίμηση και κατανόηση του πόσα ακριβώς κάνει αυτή η φιλανθρωπική οργάνωση για τους πρώην στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, και πόσο απαραίτητη είναι αυτή η υποστήριξη».

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.