fbpx

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

COSMOTEBOOKS – ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών είναι:

  • ΚΟΜΠΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
  • ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ακυρώθηκε
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  • ΠΑΤΡΩΝΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
  • ΠΙΦΤΙΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - νέος νικητής (αντικαταστάτης)

Στους νικητές έχει σταλεί προσωπικό e-mail για την διαδικασία παραλαβής του δώρου. Σε περίπτωση που το e-mail δεν απαντηθεί εντός 7 ημερών από την ημερομηνία της κλήρωσης, τότε θα κληρωθεί νέος νικητής (αντικαταστάτης).
--------------------------------

Το diastixo.gr, σε συνεργασία με το Cosmotebooks.gr, προσφέρει στους αναγνώστες του 5 αντίτυπα της βιογραφίας του Πάτρικ Λη Φέρμορ «Μια περιπέτεια» (εκδ. Μεταίχμιο), υπογεγραμμένα από τη συγγραφέα του βιβλίου, Άρτεμις Κούπερ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 23:59. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την Πέμπτη 8 Μαΐου στο προσωπικό τους email και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, δηλώστε συμμετοχή εδώ και κάντε like στη σελίδα του facebook εδώ.

Με κάθε «κοινοποίηση» της δημοσίευσης σε προφίλ φίλων σας, πολλαπλασιάζετε τις συμμετοχές σας.

(Οι συμμετοχές μέσω facebook θα είναι έγκυρες μόνο όταν υπάρχει στα «αγαπημένα» σας η σελίδα του diastixo.gr).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο βρετανός Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915-2011) θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία, που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Υποκινημένος από την ασίγαστη περιέργειά του για τον κόσμο, αποφάσισε να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια ξεκινώντας από τη Μάγχη το 1933 και φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά του 1935. Από εκεί πέρασε στην Ελλάδα, έμεινε στον Άθω και ταξίδεψε στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα μαθαίνοντας τα ήθη και τη γλώσσα της χώρας που έμελλε να γίνει δεύτερη πατρίδα του. Όταν κηρύχθηκε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος επέστρεψε στην Αγγλία και κατατάχθηκε στην Ιρλανδική Φρουρά και στη συνέχεια, λόγω της γνώσης του των ελληνικών, τοποθετήθηκε ως σύνδεσμος-αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό. Με την κατάρρευση του Αλβανικού Μετώπου βρέθηκε στην Κρήτη. Εκεί, μεταμφιεσμένος σε βοσκό, έζησε δύο χρόνια στα βουνά, οργανώνοντας τον αγώνα των ανταρτών. Ηγήθηκε της ομάδας που απήγαγε τον γερμανό διοικητή, τον στρατηγό Κράιπε. Ο ίδιος δεν είχε ποτέ αναφερθεί στο περιστατικό στα βιβλία του, τα οποία αγαπήθηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων εξέδωσε τα βιβλία Μάνη, Ρούμελη, Η εποχή της δωρεάς, Ανάμεσα στα δάση και τα νερά. Μέχρι τον θάνατό του ζούσε στη Μάνη, σ' ένα σπίτι που σχεδίασαν μαζί με τη γυναίκα του, την αξέχαστη φωτογράφο Τζόαν Λη Φέρμορ. Ως αναγνώριση της προσφοράς του στον χώρο των Γραμμάτων τού απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη από τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Κάντε κλικ στο Cosmotebooks.gr, το μεγαλύτερο online βιβλιοπωλείο, για να βρείτε πάνω από 1.000.000 τίτλους βιβλίων!

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.