fbpx
Σιμόν Βέιλ

Σιμόν Βέιλ

«Ποιοι ήταν οι ανόητοι που διέδωσαν την ιστορία πως η ωμή βία δεν μπορεί να σκοτώσει τις ιδέες; Τίποτα δεν είναι ευκολότερο. Και από τη στιγμή που πεθαίνουν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από πτώματα».

Σιμόν Βέιλ |3.2.1909 - 24.8.1943|, η φιλόσοφος που ο Αλμπέρ Καμί χαρακτήρισε ως «το μοναδικό μεγάλο πνεύμα των καιρών μας». Το 1934 η Βέιλ εγκατέλειψε την έδρα της στο πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως απλή εργάτρια σε εργοστάσιο. Σε αυτή της την απόφαση την οδήγησε η θέλησή της να γνωρίσει τους λιγότερο ευνοημένους από κοντά, ενώ καρπός της εμπειρίας της και απόσταγμα της φιλοσοφίας της ήταν «Η ανθρώπινη κατάσταση». Το 1943, κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής της και έχοντας μεταστραφεί στον χριστιανισμό, συνέγραψε το τελευταίο της έργο, «Το ρίζωμα», ένα έργο για τις υποχρεώσεις της κοινωνίας απέναντι στον άνθρωπο, που έμεινε ανολοκλήρωτο και θεωρήθηκε η πνευματική της διαθήκη.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ντάγκλας Άνταμς

Ο Ντάγκλας Άνταμς |11.3.1952 – 11.5.2001| ήταν Άγγλος συγγραφέας, σεναριογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, δημιουργός του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ, το οποίο ξεκίνησε από...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Όλαφ Στάπλεντον

Ο Όλαφ Στάπλεντον |10.5.1886 – 6.9.1950| ήταν Βρετανός φιλόσοφος και συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας. Το έργο του άσκησε μεγάλη επίδραση, μεταξύ άλλων, στους Άρθουρ Κλαρκ, Μπέρτραντ Ράσελ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.