fbpx
«40+1 χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες» της Ράνιας Μπουμπουρή

«40+1 χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες» της Ράνιας Μπουμπουρή

Η πιο μαγευτική περίοδος του χρόνου πλησιάζει, μαζί με το τέλος μιας εκδοτικής χρονιάς που έρχεται φορτωμένη με θαυμάσιους χριστουγεννιάτικους τίτλους για παιδιά, και όχι μόνο. Ιστορίες πρωτότυπες αλλά και κλασικές, πρωταγωνιστές αναμενόμενοι αλλά και αναπάντεχοι, κείμενα ελληνικά αλλά και μεταφρασμένα έρχονται να καλύψουν τις αναγνωστικές προτιμήσεις μικρών και μεγάλων αναγνωστών.

Από τη μια, έχουμε τον Αϊ-Βασίλη σε λογής λογής περιπέτειες, σελίδες γεμάτες ξωτικά και νεραϊδόσκονη, δώρα, έλατα, έλκηθρα, αστράκια και άτακτα ζωάκια, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αποδράσεις σε μέρη παραμυθένια. Από την άλλη, έχουμε τα κλασικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη αλλά και αδημοσίευτα διηγήματα γνωστών Ελλήνων και Ελληνίδων συγγραφέων, όπως και μελωδίες και κάλαντα από τον Πόντο.

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες τις προτάσεις μας για 40+1 υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία που ξεφυλλίσαμε, διαβάσαμε, αγαπήσαμε, χαρίσαμε!

1 dioptra mageia 

Η μαγεία των Χριστουγέννων... πάει διακοπές!

Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία; Κι αν φέτος η ίδια η Μαγεία των Χριστουγέννων, αντί να σκορπίσει τη μαγική της νεραϊδόσκονη, αποφασίσει να πάει διακοπές; Η Μαγεία των Καλοκαιρινών Διακοπών, που οι φίλοι τη φωνάζουν Κάλι, και ο Όλιβερ, το ξωτικό, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπληρώσουν το κενό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολα! Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όταν εμφανίζεται ένα μυστηριώδες σημείωμα, γραμμένο από σκληρούς και ανελέητους απαγωγείς...

 

Η μαγεία των Χριστουγέννων... πάει διακοπές!
Κατερίνα Σέρβη
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Διόπτρα
64 σελ.
ISBN: 978-960-605-574-4
Τιμή: 14,35€

2 dioptra apithani 

Η πιο απίθανη παράσταση στη Φτερνιζούπολη

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης! Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2, της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών! Τα Συμμαθητάκια δεν έχουν καμία αμφιβολία… Και αυτό τον χειμώνα το σχολείο της Φτερνιζούπολης θα κλείσει εξαιτίας του χιονιού. Η τύχη όμως τα ’φερε έτσι που τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά και όλοι οι μαθητές θα πρέπει να ετοιμάσουν μια γιορτινή παράσταση. Άλλοι αρχίζουν αμέσως τις πρόβες και άλλοι θέλουν να σαμποτάρουν την παράσταση! Ένα πράγμα, όμως, είναι σίγουρο… Τα Χριστούγεννα αυτά θα τους μείνουν αξέχαστα!

 

Η πιο απίθανη παράσταση στη Φτερνιζούπολη
Τα συμμαθητάκια – Νο 20
Lorenzo Rulfo
εικονογράφηση: Laura Re
μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Διόπτρα
128 σελ.
ISBN: 978-960-653-894-0
Τιμή: 12,20€

 3 ikaros capten

Tα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ

Ένα σπίτι χωρίς γάτο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα βαρετό σπίτι. Ένα σπίτι με γάτο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα χαρούμενα αναστατωμένο σπίτι. Ο Πάνος Χριστοδούλου και η Ντανιέλα Σταματιάδη μάς συστήνουν τον Κάπτεν Τζιμ, τον μικρό και ανήσυχο γάτο, καθώς εξερευνά πρώτη φορά στη ζωή του τα Χριστούγεννα. Πώς είναι να έρχεται στο σπίτι ένα δέντρο χωρίς ρίζες και ξαφνικά οι συγκάτοικοι να το στολίζουν με χρωματιστές μπάλες, κορδέλες και φωτάκια; Μαζί με τον Τζιμ θα «δοκιμάσουμε» κάθε ένα από τα στολίδια και θα ανακαλύψουμε τη μαγεία που κρύβουν. Σίγουρα θα είναι τα πιο αξέχαστα και ανατρεπτικά Χριστούγεννα. Όσοι έχουν γατάκι στο σπίτι μπορεί να φαντάζονται ήδη το τέλος του βιβλίου, επειδή δεν ξέρουν, όμως, τον Κάπτεν Τζιμ, ας μην προλάβουν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα!

 

Tα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ
Πάνος Χριστοδούλου
εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Ίκαρος
32 σελ.
ISBN: 978-960-572-522-8
Τιμή: 13,30€

4 ikaros arkoudakos 

Ο Aρκουδάκος βοηθός του Αϊ-Βασίλη

Ο Αρκουδάκος γίνεται επιτέλους βοηθός του Αϊ-Βασίλη! Μια συναρπαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία με γιορτινές εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο αποτελείται από βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης!

 

Ο Aρκουδάκος βοηθός του Αϊ-Βασίλη
Benji Davies
Ίκαρος
8 σελ.
ISBN: 978-960-572-466-5
Τιμή: 7,50€

5 kastanioti magazaki arthour 

Το μαγαζάκι του κυρίου Άρθουρ

Στη μικρή πόλη, όπου ζούσε και είχε το παιχνιδάδικό του ο κύριος Άρθουρ, κανείς δεν νοιαζόταν να λογαριάσει πότε πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Όλοι ήξεραν ότι είναι κοντά, όταν στόλιζε με τα υπέροχα παλιά στολίδια του το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη βιτρίνα του. Τι συνέβη όμως εκείνη τη χρονιά, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, και το μαγαζάκι έμεινε κλειστό; «Σαν να μας πήρε κάποιος τα Χριστούγεννα», έλεγαν τα παιδιά. Και τώρα; Θα ανοίξει άραγε το μικρό μαγαζί, για να νιώσουν όλοι πως έφτασαν τα Χριστούγεννα; Θα έχει ο Γουσταύος ποτέ ξανά την ευκαιρία να θαυμάσει τον μικρό ξύλινο Ακροβάτη ή κάποιος θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει;

 

Το μαγαζάκι του κυρίου Άρθουρ
Ελένη Αντωνιάδου
εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Εκδόσεις Καστανιώτη
112 σελ.
ISBN: 978-960-03-7008-9
Τιμή: 12,00€

6 kleid ai vasilis moro 

Όταν ο Αϊ-Βασίλης ήταν μωρό

Μια πρωτότυπη γιορτινή ιστορία για τα παιδικά χρόνια του Αϊ-Βασίλη. Οι γονείς του πιστεύουν ότι είναι ένα εκπληκτικό παιδάκι παρά τη βροντερή φωνή του, τη συνήθειά του να στέκεται μπροστά στο ψυγείο, να χαρίζει τα δώρα γενεθλίων του, να εκπαιδεύει τα χάμστερ του να τραβούν ένα χάρτινο έλκηθρο και παρότι έχει ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις καμινάδες! Το αστείο πορτρέτο ενός αξιολάτρευτου παιδιού που εκπληρώνει τη µοίρα του. Ένα βιβλίο µε κλασική εικονογράφηση και πρωτότυπη πλοκή.

 

Όταν ο Αϊ-Βασίλης ήταν μωρό
Linda Bailey & Geneviève Godbout
μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Κλειδάριθμος
36 σελ.
ISBN: 978-960-645-355-7
Τιμή: 13,30€

7 kleid pontikaki ai vasili 

Το ποντικάκι που ονειρευόταν να συναντήσει τον Αϊ-Βασίλη

Για δώρο Χριστουγέννων το ποντικάκι ονειρεύεται να συναντήσει τον Αϊ-Βασίλη. Πάει για ύπνο νωρίς, αλλά κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό. Ταπ ταπ ταπ… αποφασίζει να πάει να τον βρει. Θέλετε να μάθετε αν θα τον συναντήσει; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει. Μια ιστορία για όνειρα γλυκά! Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία από την αγαπημένη σειρά «Τα παραμύθια της γιαγιάς κότας». Τρυφερά παραμύθια με όμορφα μηνύματα, ιδανικά για διάβασμα πριν από τον ύπνο.

 

Το ποντικάκι που ονειρευόταν να συναντήσει τον Αϊ-Βασίλη
Christine Beiger – Hervé le Goff
μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Κλειδάριθμος
24 σελ.
ISBN: 978-960-645-354-0
Τιμή: 9,90€

8 metaixmio agios vasilis arkoudes 

Ο Άγιος Βασίλης και οι Τρεις Αρκούδες

Είναι σχεδόν Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Άγιος Βασίλης, αποκαμωμένος καθώς είναι, αποκοιμιέται στο σπίτι των Τριών Αρκούδων. Δεν καταφέρνουν να τον ξυπνήσουν με τίποτα, κι ας έχει μείνει ακόμα ένας σάκος με δώρα που πρέπει να παραδοθούν! Ευτυχώς το Αρκουδάκι ξέρει ποιους πρέπει να καλέσει για βοήθεια…

 

Ο Άγιος Βασίλης και οι Τρεις Αρκούδες
Peacock Lou
εικονογράφηση: Margarita Kukhtina
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μεταίχμιο
40 σελ.
ISBN: 978-618-03-3164-6
Τιμή: 14,40€

9 metaixmio drakos karudas

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Χριστούγεννα στο Νησί των Δράκων

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο μικρός δράκος Καρύδας, ο φαγανόδρακος Όσκαρ, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα κι ο Γιουβαρλάς ο ελεφαντόδρακος ανεβαίνουν στο βουνό για να βρούνε το ωραιότερο έλατο για να το στολίσουν στην πλατεία μπροστά στις δρακοσπηλιές. Ψάχνουν, ψάχνουν, ώσπου στο τέλος βρίσκουν το τέλειο έλατο: ούτε πολύ ψηλό ούτε πολύ κοντό, ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό, ούτε πολύ ίσιο ούτε πολύ στραβό. Μα τη στιγμή που ο Γιουβαρλάς ετοιμάζεται να το κόψει, περίεργες φωνές ακούγονται μέσα από τα κλαδιά του…

 

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Χριστούγεννα στο Νησί των Δράκων
Ingo Siegner
εικονογράφηση: Ingo Siegner
μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου
Μεταίχμιο
40 σελ.
ISBN: 978-618-03-3248-3
Τιμή: 13,30€

10 metaixmio fardu poulover 

Το φαρδύ πουλόβερ

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και κύριος Αρκούδος βρίσκει στη σοφίτα ένα πουλόβερ της γιαγιάς του. Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα! σκέφτεται. Το πουλόβερ όμως του είναι πολύ μεγάλο, κι έτσι κόβει κομμάτια και δίνει το μαλλί που περισσεύει στη γειτόνισσά του. Αυτή με τη σειρά της φτιάχνει γκέτες και το υπόλοιπο μαλλί το χαρίζει στη φίλη της, που φτιάχνει μια κουβέρτα… Το μαλλί αλλάζει χέρια και ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή όσων το μοιράζονται.

 

Το φαρδύ πουλόβερ
Armelle Modere
εικονογράφηση: Djohr
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μεταίχμιο
32 σελ.
ISBN: 978-618-03-3199-8
Τιμή: 15,50€

11 metaixmio paixnidia 

Παιχνίδια και δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα

Λαβύρινθοι, κουίζ, ιδέες για ζωγραφική και πολλά ακόμα παιχνίδια για να απολαύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου στις διακοπές των Χριστουγέννων με δημιουργικό τρόπο.

 

Παιχνίδια και δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα
James Maclaine
εικονογράφηση: Συλλογικό έργο
μετάφραση: Μαρία Γονιδάκη
Μεταίχμιο
64 σελ.
ISBN: 978-618-03-3196-7
Τιμή: 9,90€

12 minoas karyothrafstis 

Ο Καρυοθραύστης

Η Μαρία ξύπνησε από το χτύπημα του ρολογιού που σήμανε μεσάνυχτα. Κοίταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Της φάνηκε πως γινόταν όλο και πιο ψηλό… Ακολούθησε τη Μαρία και τον Καρυοθραύστη της στη μαγική τους χριστουγεννιάτικη περιπέτεια και μπες στον μαγευτικό κόσμο με τις ζαχαρένιες νεράιδες, τα αστραφτερά στολίδια και τις μυστικές πόρτες!

 

Ο Καρυοθραύστης
Ε.Τ.Α. Χόφμαν
εικονογράφηση: Ρομίνα Γκαλότα
μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Μίνωας
32 σελ.
ISBN: 978-618-02-2193-0
Τιμή: 12,50€

13 minoas labera 

Λαμπερά Χριστούγεννα

Απομένουν 24 μέρες για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Αυτές οι μέρες μπορούν να γίνουν εξίσου μαγικές, παρέα με τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη. Ξεκίνησε από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε μέρα που περνά άνοιγε και ένα από τα αριθμημένα παραθυράκια αυτού του γιορτινού ημερολογίου, για να γνωρίσεις τα ξωτικά των Χριστουγέννων και να ανακαλύψεις πώς μπορείς κι εσύ να φέρεις το πνεύμα των γιορτών στο σπίτι και στην καρδιά σου. Τα ξωτικά θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μικρά παιχνίδια και απλά στολίδια, θα σου πουν αστείες ιστορίες και θα σου μάθουν τα έθιμα του Βόρειου Πόλου. Επίσης, θα σου δείξουν πεντανόστιμες συνταγές και θα χορέψουν μαζί σου τα αγαπημένα τραγούδια του Αϊ-Βασίλη, τα οποία θα βρεις σε μία απίθανη λίστα του Spotify. Ας αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, λοιπόν, και…

 

Λαμπερά Χριστούγεννα
Συλλογικό έργο
μετάφραση: Κωνσταντίνα Γιαννουράκου
Μίνωας
20 σελ.
ISBN: 978-618-02-2136-7
Τιμή: 16,60€

14 minoas nyxta 

Η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα

Τη νύχτα πριν τα Χριστούγεννα
στο ήσυχο σπίτι
κανείς δεν τριγύριζε,
ούτε ένα ποντίκι…

Ανακάλυψε τη μαγεία της παραμονής των Χριστουγέννων σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή
του κλασικού χριστουγεννιάτικου ποιήματος του Κλέμεντ Κ. Μουρ. Ένα μαγικό βιβλίο που ζωντανεύει τη φαντασία των παιδιών καθώς περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη.

 

Η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα
Κλέμεντ Κ. Μουρ
εικονογράφηση: Ζεϊνέπ Οζάταλαϊ
μετάφραση: Ισμήνη Τσοχαλή
Μίνωας
32 σελ.
ISBN: 978-618-02-2192-3
Τιμή: 12,50€

15 minoas papadiamantis 

Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Οι θρησκευτικές αναμνήσεις «ενός παπαδόπαιδου γεμάτου θύμησες, ενός συγγραφέα γεμάτου πίστη». Ανέμελα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο συγγραφέας να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη. Τα πιο τρυφερά, τα πιο αγαπημένα διηγήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Διηγήματα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, σε ένα πανέμορφο γιορτινό βιβλίο.

 

Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
εικονογράφηση: Μιχαήλ Κυλάκος
Μίνωας
304 σελ.
ISBN: 978-618-02-1751-3
Τιμή: 12,99€

16 papadopoulos agapimenes 

Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Ετοιμαστείτε για τα πιο μαγικά Χριστούγεννα με αυτήν τη γιορτινή συλλογή. Τέσσερις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από μια ονειρεμένη εικονογράφηση. Ένα δώρο που θα φέρει χαρά σε όλους!

 

Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες
Συλλογικό έργο
εικονογράφηση: James Newman Gray
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
104 σελ.
ISBN: 978-960-484-847-8
Τιμή: 12,98€

17 papadopoulos mikros likos 

Ο Μικρός Λύκος περιμένει τον Άγιο Βασίλη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ο Μικρός Λύκος αναρωτιέται: Θα έρθει, άραγε, στο σπίτι του ο Άγιος Βασίλης;

 

Ο Μικρός Λύκος περιμένει τον Άγιο Βασίλη
Orianne Lallemand
εικονογράφηση: Éléonore Thuillier
μετάφραση: Κέλλυ Δημοπούλου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
24 σελ.
ISBN: 978-960-484-854-6
Τιμή: 6,99€

18 papadopoulos prota 

Τα πρώτα μου Χριστούγεννα

Έλατο πράσινο, ψηλό το σπίτι μας στολίζει, μ’ όμορφες μπάλες και φωτάκια όλους χαρά γεμίζει! Ένα βιβλίο με χαρτονένιες λαβές και κινούμενες εικόνες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς έρχονται σε επαφή με τη γιορτή των Χριστουγέννων.

 

Τα πρώτα μου Χριστούγεννα
Συλλογικό έργο
εικονογράφηση: Άννα Γκουτζουρή
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
10 σελ.
ISBN: 978-960-484-809-6
Τιμή: 8,99€

19 pataki dodeka 

Οι δώδεκα μέρες των Χριστουγέννων

Την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, ο Αϊ-Βασίλης μού χάρισε έναν κοκκινολαίμη πάνω σε μια βελανιδιά… Ελάτε κι εσείς στην παρέα του Αρκούδου και ψάξτε να βρείτε και να μετρήσετε τα δώδεκα δώρα που του χάρισε ο Αϊ-Βασίλης. Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο βιβλίο για τους μικρούς φυσιοδίφες.

 

Οι δώδεκα μέρες των Χριστουγέννων
Βρες τα 12 δώρα
Ρέιτσελ Πίρσυ
εικονογράφηση: Φρέια Χάρτας
μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις Πατάκη
14 σελ.
ISBN: 978-960-16-5951-0
Τιμή: 7,90€

20 pataki kalikantzaros 

Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι!

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τους καλικάντζαρους; Όλα, όλα; Είστε σίγουροι; Για κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη... Ουπς!

 

Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι!
Φίλιππος Μανδηλαράς
εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Εκδόσεις Πατάκη
32 σελ.
ISBN: 978-618-07-0324-5
Τιμή: 8,80€

21 pataki xristougenniatika 

Χριστουγεννιάτικα φώτα και μελωδίες στο Καστανόδασος!

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλα τα ζώα στο Καστανόδασος ανησυχούν αν θα βρει τον δρόμο του ο Άγιος Βασίλης. Γι’ αυτό πάτησε τα κουμπιά, να ανάψουν τα φώτα, να ακουστούν οι μουσικές, για να ’ρθει ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα.

 

Χριστουγεννιάτικα φώτα και μελωδίες στο Καστανόδασος!
Πάτησε το κουμπάκι για να ανάψεις τα φωτάκια και να ακούσεις τις μελωδίες
Σαμ Τάπλιν
εικονογράφηση: Τζόρνταν Ρέυ
μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
Εκδόσεις Πατάκη
12 σελ.
ISBN: 978-960-16-6648-8
Τιμή: 16,60€

22 pataki koukouvagia 

Η κουκουβάγια που ήρθε για Χριστούγεννα

Έρχονται τα Χριστούγεννα και τα παιδιά ανυπομονούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πού να ήξεραν, όμως, ότι στο δικό τους δέντρο κρυβόταν η Ρόζι, η μικρή κουκουβάγια! Μια τρυφερή, φιλοζωική ιστορία για κάποια πολύ ιδιαίτερα Χριστούγεννα, εμπνευσμένη από ένα αληθινό γεγονός. Περιλαμβάνει δύο σελίδες με πληροφορίες για την αληθινή Ρόζι, την κουκουβάγια.

 

Η κουκουβάγια που ήρθε για Χριστούγεννα
Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα
Τζον Χέυ
εικονογράφηση: Γκάρι Πάρσονς
μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Πατάκη
32 σελ.
ISBN: 978-618-07-0173-9
Τιμή: 10,70€

23 porfyra astraki 

Το Αστράκι και το Έλατο, ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Μια μέρα, έτσι στα ξαφνικά, ο ήρωας και αφηγητής της χριστουγεννιάτικης ιστορίας μας, το Έλατο, άρχισε να μιλάει. Τον ασταμάτητο είχε! Ήθελε όμως και να τον ακούσουν. Όχι αυτιά. Καρδιές, ήθελε να τον ακούσουν. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο ήρωάς μας έγινε γράμματα και σχέδια, τρύπωσε σ’ αυτό εδώ το βιβλίο και θα μείνει για πάντα εδώ, προστάτης –μέσα από αυτή την ιστορία– του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Συντροφιά με το Αστράκι του, τον συνοδοιπόρο του, θα μείνει για πάντα εδώ, σ’ αυτές τις όμορφες σελίδες, να καρτεράει το χέρι κάθε παιδιού –μικρού και μεγάλου– που ανοίγοντας το εξώφυλλο του βιβλίου θα θελήσει κι αυτό να ταξιδέψει μαζί τους. Να ταξιδέψει ψηλά στους ουρανούς, παρέα με τους δύο ήρωες, σε μαγικούς –μα αληθινούς– κόσμους, γεμάτους χρώματα, φως κι αρώματα.

 

Το Αστράκι και το Έλατο, ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
εικονογράφηση: Ελπίδα Πανουργιά
Εκδόσεις Πορφύρα
82 σελ.
ISBN: 978-618-5197-74-2
Τιμή: 15,00€

24 ydroplano xristougenniatika 

Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα κι ο Μικαέλ ντε Σολέγιο, ο διασημότερος ακορντεονίστας στον κόσμο, ετοιμάζεται για τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Όλα είναι έτοιμα, ο κόσμος έχει ήδη πάρει τις θέσεις του κι ανυπομονεί να γιορτάσει μαζί του μια τέτοια μέρα. Εκείνος όμως, λίγα λεπτά πριν εμφανιστεί μπροστά τους, ανακαλύπτει ότι κάποιος του έχει κλέψει το ακορντεόν. Ποιος έκανε κάτι τέτοιο και γιατί; Άραγε θα προλάβει μέσα σε λίγα λεπτά να λύσει το μυστήριο αυτό και να βρεθεί κοντά στο κοινό του για να τους ευχηθεί... Καλά Μουσικά Χριστούγεννα;

 

Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα
Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ
εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Εκδόσεις Υδροπλάνο
28 σελ.
ISBN: 978-618-01-4508-3
Τιμή: 13,00€

25 psicho odos xristougennon 

Οδός Χριστουγέννων

Αυτό το εντυπωσιακό βιβλίο-ακορντεόν διπλής όψης θα ενθουσιάσει τα παιδιά! Η ιστορία ξεδιπλώνεται έμμετρα μέσα από διασκεδαστικά παραθυράκια, πάνω σ’ ένα υπέροχο γιορτινό σκηνικό, που θα στολίζει όμορφα το δωμάτιό τους ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

 

Οδός Χριστουγέννων
Jonathan Emmett
εικονογράφηση: Ingela P. Arrhenius
μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις Ψυχογιός
20 σελ.
ISBN: 978-618-01-4406-2
Τιμή: 16,60€

26 psicho prigkipissa xristougennon 

Η πριγκίπισσα των Χριστουγέννων

Υπήρχε όμως μια περίοδος του χρόνου που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Τότε όλοι έβαζαν ένα χεράκι και βοηθούσαν ο ένας τον άλλο… Η περίοδος των Χριστουγέννων! Η Μαράια Κάρεϊ, γνωστή ως Βασίλισσα των Χριστουγέννων, όπως τόσο εύστοχα και με τόση αγάπη την αποκαλεί ο κόσμος, δημιούργησε ένα μοναδικό, συγκινητικό και μοντέρνο παραμύθι, την Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων, με πρωταγωνίστρια τη μικρή Μαράια! Όπως συνέβη με το εμβληματικό, κοσμαγάπητο τραγούδι της «All I Want for Christmas Is You», έτσι και το παραμύθι αυτό έχει τα φόντα να γίνει γρήγορα ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο οικογενειακό ανάγνωσμα, που δεν αποκλείει κανέναν από τη χαρά της απόλαυσής του. Κι ενώ η ιστορία πατάει γερά στην παράδοση της χριστουγεννιάτικης αφήγησης, παράλληλα είναι εμποτισμένη με τη μοναδική γιορτινή μαγεία και μουσικότητα της δημιουργού του.Η μικρή Μαράια δεν έχει ούτε ζητάει πολλά πράγματα, λαχταράει όμως κάτι: να περάσει ήρεμα και χαρούμενα τις μέρες των Χριστουγέννων. Νιώθοντας μοναξιά και απόρριψη, ξεκινάει μες στην παγωνιά ένα ταξίδι εκπληκτικό, για ν’ ανακαλύψει στο τέλος τη θεραπευτική δύναμη της φωνής της, που μπορεί να εξαπλώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων όχι μόνο στο δικό της σπιτικό, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 

Η πριγκίπισσα των Χριστουγέννων
Μαράια Κάρεϊ, Μικαέλα Άντζελα Ντέιβις
εικονογράφηση: Φούτζι Τακάσι
μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις Ψυχογιός
48 σελ.
ISBN: 978-618-01-4689-9
Τιμή: 16,60€

27 psichogios yparxoun kswtika 

Υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά;

Πρέπει να υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά! Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι βοηθούν τον Αϊ-Βασίλη να φτιάξει τα δώρα! Όμως, για να αποδείξει το αγοράκι του βιβλίου ότι τα ξωτικά είναι πράγματι αληθινά, θα χρειαστεί ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα. Υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά; Αν κοιτάξεις προσεκτικά, ίσως ανακαλύψεις κι εσύ ένα…

 

Υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά;
Λούσι Ρόουλαντ
εικονογράφηση: Κέιτι Χάλφορντ
μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις Ψυχογιός
32 σελ.
ISBN: 978-618-01-4407-9
Τιμή: 12,20€

28 psicho papoutsis 

Τα ξωτικά κι ο παπουτσής

Ο χειμώνας είναι βαρύς, όπως και η καρδιά του παπουτσή και της γυναίκας του, αφού οι δουλειές τους δεν πάνε καλά. Ξάφνου, ένα υπέροχο ζευγάρι μπότες εμφανίζεται στον πάγκο τους απ’ το πουθενά… Ζωντανέψτε το αγαπημένο κλασικό παραμύθι με αυτό το μαγευτικό βιβλίο!

 

Τα ξωτικά κι ο παπουτσής
Με αναδιπλούμενες εικόνες
εικονογράφηση: Samara Hardy
μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις Ψυχογιός
12 σελ.
ISBN: 978-618-01-4508-3
Τιμή: 9,90€

29 agkura kokkino elkithro 

Το Μικρό Κόκκινο Έλκηθρο

Το Μικρό Κόκκινο ήξερε βαθιά στην καρδιά του τι μπορούσε να κατορθώσει! Μπορούσε να μάθει οτιδήποτε! Μπορούσε να γίνει ό,τι επιθυμούσε! Μπορούσε να συναντήσει ακόμη και τον Άη Βασίλη και να πετάξει! Και όλα αυτά θα κατόρθωνε να τα αποδείξει ετούτα τα Χριστούγεννα. Το Μικρό Κόκκινο Έλκηθρο είναι μια ιστορία γεμάτη χαρά και χριστουγεννιάτικη μαγεία, που μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, αρκεί να τα πιστεύουμε.

 

Το Μικρό Κόκκινο Έλκηθρο
Μία ιστορία για την πίστη στα όνειρά μας
Erin Guendelsberger
εικονογράφηση: Elizaveta Tretyakova
μετάφραση: Αναστασία Δ. Μακρή
Άγκυρα
40 σελ.
ISBN: 978-960-547-076-0
Τιμή: 12,90€

30 agkura melodia xristougennwn 

Η μελωδία των Χριστουγέννων

Ο Πέτρος είναι ένας φηµισµένος παπουτσής. Στην πολιτεία όπου µένει, όλοι τον εκτιµούν για τη δουλειά του. Ο γιος του, ο Φωτεινός, είναι ένα έξυπνο αγόρι µε τρυφερή καρδιά, αλλά, µε ό,τι κι αν καταπιάνεται, βαριέται εύκολα. Μέχρι τη στιγµή που ένας σπουδαίος βιολιστής, ο Τάλαντος, µετακοµίζει µε την οικογένειά του στο διπλανό σπίτι και καθηµερινά ερµηνεύει θαυµάσιες µελωδίες στο βιολί του. Χαίρεται να τον ακούει όλη η γειτονιά. Το ίδιο και ο Φωτεινός. Οι γονείς του απορούν. Πρώτη φορά ο γιος τους δείχνει τόσο αφοσιωµένος σε κάτι. Άραγε τι πρόκειται να συµβεί, µόλις ο Φωτεινός κατορθώσει να γνωρίσει τον Τάλαντο; Θ’ αλλάξει κάτι στη ζωή του; Θα κατορθώσει να πραγµατοποιήσει το πρώτο όνειρό του και πώς;

 

Η μελωδία των Χριστουγέννων
Μια ιστορία για τη σημαντικότητα του οράματος και του στόχου στη ζωή μας
Αναστασία Δ. Μακρή
εικονογράφηση: Μιχάλης Λουκιανός
Άγκυρα
40 σελ.
ISBN: 978-960-547-231-3
Τιμή: 13,90€

31 desullas nyxta xristougennon 

Ιστορίες από το Μουσικό Κουτί: Η vύχτα των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα! Παραμονή!
Το σπίτι σιωπηλό…
Άχνα δεν ακούγεται.
Το παραμικρό!

Η μαγεία της μουσικής γίνεται δική σου χάρη σ’ αυτό το διαδραστικό βιβλίο και τις κουρδιστές μελωδίες του, που είναι σαν τα παλιά αγαπημένα μουσικά κουτιά. Κούρδισε και άκουσε το «Γιορτινά τραγούδια ηχούνε» (Deck the Halls), απολαμβάνοντας αυτήν την κλασική ιστορία.

 

Ιστορίες από το Μουσικό Κουτί: Η vύχτα των Χριστουγέννων
Clement C. Moore
εικονογράφηση: Raquel Martin
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
Εκδόσεις Δεσύλλας
24 σελ.
ISBN: 978-618-5568-42-9
Τιμή: 19,90€

32 desullas alithina xristougenna 

Αληθινά Χριστούγεννα

Αύριο ξημερώνουν Χριστούγεννα. Ο μεγάλος αρκούδος ψάχνει ένα ωραίο έλατο. Όταν ξαφνικά… «Οοοοχχχ!» μπήγει μια φωνή. Και μπαμ, σωριάζεται κάτω! Και δεν μπορεί να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του. Μένει καρφωμένος στο χιόνι. Όλα τα ζώα τρέχουν να βοηθήσουν τον φίλο τους. Και το ρεβεγιόν στήνεται γύρω του…

 

Αληθινά Χριστούγεννα
Catherine Metzmeyer
εικονογράφηση: Hervé Le Goff
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
Εκδόσεις Δεσύλλας
32 σελ.
ISBN: 978-618-5568-66-5
Τιμή: 12,90€

33 diaplasi poios eklepse ta rouxa tou ai vasili

Ποιος έκλεψε τη στολή του Αϊ-Βασίλη;

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει! Τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη έχουν πολλή δουλειά: εκτός από τα δώρα, πρέπει να του ετοιμάσουν και τη στολή που θα φορέσει για να τα μοιράσει στα παιδιά. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν σκοτεινά σχέδια. Θα καταφέρουν να τα πραγματοποιήσουν; Θα μείνουν φέτος τα παιδιά χωρίς δώρα, χωρίς χαρά και αγάπη; Μια σκανταλιάρικη, χιουμοριστική ιστορία γεμάτη τρυφερά μηνύματα όπως ταιριάζει στο κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια ιστορία που μας λέει πως κανείς δεν μπορεί να κλέψει απ’ τα παιδιά το πνεύμα αυτών των ημερών.

 

Ποιος έκλεψε τη στολή του Αϊ-Βασίλη;
Θεοφανία Παπαθωμά
εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη
Διάπλαση
32 σελ.
ISBN: 978-960-567-278-2
Τιμή: 14,00€

34 enastron ravagio argiri 

Το ραβαγιό του Αργίρι

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους! Ο Παναγιώτης, η Ρηνούλα, η Νικολίτσα, ο Αργύρης, τα δίδυμα Ιωάννης και Αριάδνη, ο Μποντουάν, η Μονίκ και ένα ακόμη παιδί που αρνείται να πει το όνομά του και ζει στο Βέλγιο είναι οι ήρωες των επιστολών-ιστοριών προς τον Άγιο Βασίλη και τον Σεν Νικολά (Άγιο Νικόλαο), που –εκτός από τον κλασικό ρόλο της μεταφοράς των δώρων στα παιδιά– γίνονται τώρα και αποδέκτες των θεμάτων που απασχολούν, θλίβουν βαθιά, θυμώνουν ή τρομάζουν τους μικρούς μας φίλους. O λόγος δίδεται στα παιδιά, που –ανεξαρτήτως εθνικότητας ή (και) κοινωνικής προέλευσης– έχουν ως κύριο αίτημα την αγάπη και μιλούν με καθηλωτική αμεσότητα, χωρίς τα φίλτρα, τους φόβους, τις υπεκφυγές, τις προκαταλήψεις και τα στερεοτυπικά προσκόμματα των ενηλίκων.

 

Το ραβαγιό του Αργίρι
Γράμματα στον Άγιο Βασίλη και τον Σεν Νικολά με… άλλες ιστορίες
Ιφιγένεια Σιαφάκα
εικονογράφηση: Αναστάσης Μαδαμόπουλος
Έναστρον
120 σελ.
ISBN: 978-960-625-066-8
Τιμή: 12,00€

35 zaxaropoulos vivlio xristougennon 

Το βιβλίο των Χριστουγέννων

Τα έργα της Σουηδής Σέλμα Λάγκερλεφ (1858-1940), που ήταν μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909, έχουν βαθιές ρίζες σε ιστορίες από τη σουηδική παράδοση και μυθολογία. Στον παρόντα τόμο έχουν συγκεντρωθεί δώδεκα αυτοτελείς χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ιστορίες, όπου κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη της συγγραφέως για τον συνάνθρωπο και για τη φύση, καθώς και η πίστη ότι, στην αέναη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, πάντα θα επικρατεί η καλοσύνη, το φως θα διώχνει το σκοτάδι και θα ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων, φέρνοντάς τους πιο κοντά στην αλήθεια. Οι ιδιαίτερες και πρωτότυπες ιστορίες της Λάγκερλεφ, με τη ζωηρή εικονοπλασία, τη ρέουσα φαντασία και τον λυρισμό τους, χρωματίζουν και συγκινούν την ψυχή αναγνωστών κάθε ηλικίας.

 

Το βιβλίο των Χριστουγέννων
Σέλμα Λάγκερλεφ
μετάφραση: Κώστας Κριτσίνης
Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος
240 σελ.
ISBN: 978-618-5644-01-7
Τιμή: 12,00€

36 pnoi euxes 

Ευχές στον ουρανό

Τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, η αγάπη και η αλληλεγγύη πλημμυρίζουν τις καρδιές μας. Όμως, πίσω από τα λαμπερά φωτάκια και τη χρυσόσκονη, υπάρχουν κρυμμένα πολλά ουσιαστικά μηνύματα. Οι ειλικρινείς ευχές κρύβουν μέσα τους το νόημα που εμείς θέλουμε να προσδώσουμε στις γιορτές. «Ό,τι σχεδιάζουμε στο χαρτί, έχει δύναμη» λέει ο μικρός μας ήρωας και είναι αλήθεια: τα αγνά συναισθήματα των παιδιών μπορούν ν’ αγκαλιάσουν ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημοτικού σχολείου μιας μικρής πόλης κρύβει κάτι μαγικό και σοφό στα κλαδιά του. Τόσο μαγικό, που κατόρθωσε να ταξιδέψει σ’ ολόκληρη τη Γη, τόσο σοφό, που τα μηνύματά του άγγιξαν τις καρδιές αμέτρητων παιδιών σε πολλές χώρες. Τι λέτε; Θέλετε να το μάθουμε κι εμείς; Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που μιλά με ευαισθησία για τις υψηλές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ειρήνης, έννοιες συνώνυμες με τα Χριστούγεννα.

 

Ευχές στον ουρανό
Ντένια Πάτρα
εικονογράφηση: Ιωάννα Καλοστεφάνου
Εκδόσεις Πνοή
32 σελ.
ISBN: 978-618-5520-53-3
Τιμή: 13,50€

37 susaeta ai vasilis eidiki 

Ο Αϊ-Βασίλης σε ειδική αποστολή!

Ο Αϊ-Βασίλης είναι πανευτυχής με την καινούρια του ζωή. Του αρέσει πολύ η δεύτερη δουλειά του, η εταιρεία που άνοιξε μαζί με την Μπεφάνα για να φτιάχνουν δώρα ανακυκλώνοντας απορρίμματα πηγαίνει περίφημα, η Μπέτι τον επισκέπτεται κάθε μέρα και οι μέλισσές του φτιάχνουν άφθονο και υπέροχο μέλι. Πόσο πιο ευτυχισμένος θα μπορούσε να είναι; Κι όμως, θα μπορούσε. Και θα το ανακαλύψει χάρη στην Κρυστάλλη, ένα κορίτσι που του έγραψε ένα πολύ διαφορετικό γράμμα με μια ξεχωριστή επιθυμία. Η συνέχεια του βιβλίου Ο Αϊ-Βασίλης ψάχνει για δουλειά! που δεν πρέπει να χάσετε!

 

Ο Αϊ-Βασίλης σε ειδική αποστολή!
Μικέλε Ντ’ Ινιάτσιο
εικονογράφηση: Σέρτζο Ολιβότι
μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Susaeta
120 σελ.
ISBN: 978-960-617-880-1
Τιμή: 8,50€

38 susaeta xristougenna 

Χριστούγεννα στο χωριό των ιστοριών

Μικροί και μεγάλοι, κοπιάστε! Χριστούγεννα σιμώνουν! Το ρολόι χτυπάει χαρμόσυνα και μας καλεί να μαζευτούμε για παραμύθια και τραγούδια! Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη αφορμή για να γιορτάσουμε τη γέννηση, τη δημιουργία, τα νέα μας όνειρα. Μέσα από έθιμα, αινίγματα, παιχνίδια, θρησκευτικές ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παραμύθια, θα αναβιώσουμε τις παραδόσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ψάλουμε τα κάλαντα και θα δημιουργήσουμε τις πιο γλυκές οικογενειακές αναμνήσεις, που μοσχοβολούν μελομακάρονα, βουτυράτους κουραμπιέδες και μελωμένες δίπλες!

 

Χριστούγεννα στο χωριό των ιστοριών
Αγγελική Σταματακοπούλου
εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Susaeta
48 σελ.
ISBN: 978-960-617-898-6
Τιμή: 9,99€

39 ellinoekdotiki xristougenniatikes istories 

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες αποτελούν αγαπημένα αναγνώσματα, καθώς αναδεικνύουν σπάνιες στιγμές ανθρωπιάς, έντασης, μοναξιάς αλλά και ελπίδας, πλημμυρίζοντάς μας με το εκτυφλωτικό, λυτρωτικό φως τους. Αποδυναμώνουν τα επιφανειακά και επίπλαστα και φωτίζουν βαθιές ρωγμές της ψυχής και αναμνήσεις. Ο συλλογικός τόμος Χριστουγεννιάτικες ιστορίες συγκεντρώνει ανέκδοτα χριστουγεννιάτικα διηγήματα γραμμένα από 34 γνωστούς Έλληνες συγγραφείς. Πρόκειται για κείμενα που «ζωντανεύουν» στιγμές και εικόνες των εορταστικών ημερών και διαπνέονται από βαθύ ανθρωπισμό. Γράφτηκαν για να μεταδώσουν στους αναγνώστες το πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς και τη θρησκευτικότητα και τη μυσταγωγία των ημερών. Τα μηνύματα που κρύβονται σε αυτές τις ιστορίες αναδύονται μέσα από τις συγκινήσεις και τα πάθη των ηρώων τους, αλλά πρωτίστως αποκαλύπτουν την ευαισθησία των δημιουργών τους.

Στον συλλογικό τόμο, που επιμελήθηκε ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, έγραψαν οι συγγραφείς: Γιώργος Γκόζης, Βασίλης Γκουρογιάννης, Γεράσιμος Δενδρινός, Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Κατερίνα Καριζώνη, Νίκος Κατσαλίδας, Μαρία Κουγιουμτζή, Πασχάλης Λαμπαρδής, Κώστας Λογαράς, Στέφανος Μίλεσης, Πολύνα Γ. Μπανά, Γιάννης Δ. Μπάρτζης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Τόλης Νικηφόρου, Σιδέρης Ντιούδης, Γιάννης Πανούσης, Γιάννης Πατσώνης, Βάλτερ Πούχνερ, Δήμητρα Π. Πυργελή, Έρη Ρίτσου, Λιάνα Σακελλίου, Λεύκη Σαραντινού, Ελένη Σαραντίτη, Μαρία Σκιαδαρέση, Θανάσης Σκρουμπέλος, Χρύσα Σπυροπούλου, Αλέξης Σταμάτης, Κώστας Στοφόρος, Ευαγγελία Τότσκα, Μάκης Τσίτας, Φίλιππος Φιλίππου, Άγγελος Χαριάτης.

 

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης
Ελληνοεκδοτική
208 σελ.
ISBN: 978-960-563-546-6
Τιμή: 11,10€

40 kyriakidi1 XRISTOYGENNIATIKA 

Χριστουγεννιάτικα διηγήματα

Στο βιβλίο περιέχονται 13 διηγήματα γραμμένα με τη γλαφυρή γραφίδα του Βασιλείου Νικόπουλου. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και ένα γλωσσάριο με λέξεις για την καλύτερη κατανόηση των κειμένων.

 

Χριστουγεννιάτικα διηγήματα
Βασίλειος Ευτ. Νικόπουλος
Εκδόσεις Κυριακίδη
192 σελ.
ISBN: 978-960-599-385-6
Τιμή: 13,41€

41 kyriakidi2 ta kalanta 

Τα κάλαντα στον Πόντο

Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζει τα κάλαντα όπως ψάλλονταν στον Πόντο την περίοδο του Δωδεκαημέρου, δηλαδή από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα. Η συλλογή του υλικού είναι απότοκο μακροχρόνιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από μέλη της Ορχήστρας 1919 και μέσα από την έρευνα αυτή κατάφεραν να ανακαλύψουν πτυχές και σημεία από τον «αθέατο» Πόντο, ώστε νοερά να μεταφερθούμε στη ζωή μιας «άλλης» εποχής, γνήσιας και αυθεντικής, που ξεχωρίζει για την απλότητα, την πηγαιότητα, την αμεσότητα και την αγνότητα στην καθημερινότητα και στις αντιλήψεις των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Συντελεστές: Γιάννης Μιχαηλίδης, τραγούδι/ Άννα Μπαξεβανίδη, τραγούδι/ Γιώργος Παπαδόπουλος, ποντιακή λύρα/ Αλέξανδρος Μπουρμίστρωβ, ποντιακή λύρα/ Χάρης Παπαδόπουλος, πνευστά/ Τάσος Σερεμέτης, ούτι/ Άννα Τσαγκαλίδη, κανονάκι/ Χάρης Καφέτσης, λαούτο/ Κώστας Ευσταθιάδης, μπάσο/ Φίλιππος Πουρπουτίδης, κρουστά/ Παύλος Σταματίδης, νταούλι/ Μουσική επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Τάσος Σερεμέτης/ Recording, Mix & Mastering: Λευτέρης Καμενίδης – Κώστας Φουλίδης

 

Τα κάλαντα στον Πόντο
Ορχήστρα 1919
Εικονογραφίες – Επιμέλεια σκίτσων: Λευτέρης Κοντογιάννης
Γραφιστική επιμέλεια ένθετου: Κώστας Καμενίδης
Εκδόσεις Κυριακίδη
ISΜN: 979-0-9016032-7-1
Τιμή: 13,50€

 

Βρείτε όλα τα βιβλία στον παρακάτω σύνδεσμο:
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«18+1 προτάσεις για Ημερολόγια 2024» της Ράνιας Μπουμπουρή

Πλησιάζει, όπως κάθε χρόνο, η ώρα να επιλέξουμε το αντικείμενο που θα χρησιμοποιούμε και θα συμβουλευόμαστε καθημερινά τη νέα χρονιά: το ημερολόγιό μας. Και, με βάση τη μεγάλη ποικιλία της φετινής...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«34+1 βιβλία που μας μεταδίδουν τη μαγεία των Χριστουγέννων» της Ράνιας Μπουμπουρή

Κάθε χρόνο, με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος τα πάντα γύρω μας παίρνουν μια πιο χαρούμενη όψη – δρόμοι και πλατείες, σπίτια και καταστήματα. Κι ανάμεσα στα καταστήματα, ξεχωρίζουν τα βιβλιοπωλεία. Με...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ο Jo Nesbo επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» του Χρήστου Ιωάννου

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo έλαβε μία από τις ύψιστες τιμές για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της λογοτεχνίας και αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.