«Το συναίσθημα ως μύθος» στην γκαλερί Alma
«Το συναίσθημα ως μύθος» στην γκαλερί Alma

«Το συναίσθημα ως μύθος» στην γκαλερί Alma

Η ομάδα των τεσσάρων σύγχρονων καλλιτεχνών Σύλβιας Αντωνιάδη, Βαγγέλη Θεοδωρίδη, Γιώργου Καβούνη και Βιβής Παπαδημητρίου μετατρέπει το πνεύμα σε ύλη και την ύλη σε πνεύμα, στo πλαίσιo ενός «παγανιστικού μυστικισμού».

Ο μυστικισμός αυτός δεν έχει να κάνει με τη λατρεία μιας υπερβατικής θεότητας αλλά μοιάζει να θεοποιεί την ψυχή και το σώμα. Πρόκειται για τη «γήινη» ενσάρκωση των συμβόλων και τη «μυθοποίηση» των συναισθημάτων, της περιπέτειας της ψυχής και των ανθρώπινων ενστίκτων.

Αρχέτυπα, πολλές φορές με αναφορές σε λογοτεχνικά κείμενα ή στην όπερα, συγκεντρώνονται στις επιφάνειες ενός καμβά, σε χαρακτικά έργα, σε σχέδια, σε υδατογραφίες ή σε έργα σε ξύλο, με επιμονή στη σωστή απόδοση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας.

Οι καλλιτέχνες, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο καθένας, ανατρέπουν τη συμβατική εικόνα των πραγμάτων μετατρέποντας τα βιώματα σε φιλοσοφία ζωής.

Ο μύθος του Βαγγέλη Θεοδωρίδη μιλάει για έναν μελλοντικό μεσαίωνα όπου, μετά από μια σειρά παγκοσμίων πόλεμων, η Φύση έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές και μεταλλάξεις.

Η Σύλβια Αντωνιάδη στο τετράπτυχό της με τίτλο Σύνθεση της Επιθυμίας περιγράφει πτυχές του ανθρώπινου πάθους, με αναφορές σε έργα των Verdi, Strauss και Balzac.

Ο μύθος του Γιώργου Καβούνη έχει να κάνει με τον δικό του Εωσφόρο. Ο πεπτωκώς άγγελος παίρνει μορφή μέσα από το μάτι του «δημιουργού» που τον κοιτά από ψηλά.

Η Βιβή Παπαδημητρίου μιλάει στον θεατή για το πώς είναι να χάνεις τον εαυτό σου και να τον βρίσκεις ξανά επιβάλλοντας αυτό που είσαι.

Και οι τέσσερις καλλιτέχνες, γνωστοποιώντας το προσωπικό τους όραμα –πάντα με συγκεκριμένη σκηνοθετική άποψη όσον αφορά στο στήσιμο της σύνθεσης–, γεννούν το δικό τους ύφος το οποίο και επιβάλλουν απλά με το να είναι ο εαυτός τους. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ήρας Παπαποστόλου.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο 12:00-16:00 και Πέμπτη & Παρασκευή 12:00-20:00
Διάρκεια έκθεσης: Έως 5 Μαΐου 2018

Alma Contemporary Art Gallery
Υψηλάντου 24, 10676 Κολωνάκι, Αθήνα
(Στάση μετρό: Ευαγγελισμός)
Τηλ.- fax.: +30 211 4003160

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τίτλο «Παράδοση»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας Corinth Exposed 2018 φιλοξενεί από το Σάββατο 21 Απριλίου έκθεση φωτογραφίας των έργων που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, B΄ Beth Weldon: «Women Bridging Worlds» στον Εικαστικό Κύκλο Sianti

Στον χώρο τέχνης Εικαστικός Κύκλος Sianti, φιλοξενείται από τις 16 Μαρτίου η έκθεση Women Bridging Worlds με έργα των Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και B΄ Beth Weldon. Ένα καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι,...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Κωνσταντίνα Καραχάλιου: «Μικρές προσωπικές ιστορίες» στην αίθουσα ΠεριΤεχνών Καρτέρης

Η πρώτη ατομική έκθεση της Κωνσταντίνας Καραχάλιου με τίτλο Μικρές προσωπικές ιστορίες παρουσιάζεται στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης, όπου εκτίθενται έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: