fbpx
«Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί Sianti

«Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί Sianti

Η αναδρομική έκθεση Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην γκαλερί Sianti και τιμά τα πενήντα χρόνια (1974-2024) δημιουργίας του σημαντικού καλλιτέχνη, κατά τη διάρκεια των οποίων εμπνέεται ακαταπόνητος νέες εικαστικές προσεγγίσεις του κόσμου, έχοντας παρουσιάσει μέχρι σήμερα σε 88 ατομικές εκθέσεις και αναρίθμητες ομαδικές παγκοσμίως, τα ζωγραφικά, γλυπτικά και χαρακτικά του έργα. Η χρωματική μαεστρία, η σχεδιαστική λεπτομέρεια, οι απρόβλεπτες γλυπτικές συνθέσεις και οι περιπετειώδεις ζωγραφικές μεταμορφώσεις είναι μερικές από τις αρετές που καθιέρωσαν τον Απόστολο Γιαγιάννο στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Πώς να συνοψίσει κανείς τον χείμαρρο μιας καλλιτεχνικής παραγωγής τέτοιας αδιάπτωτης ποιότητας και ποικιλίας; Η παρούσα έκθεση, σε επιμέλεια της κόρης του, Μαρίας Γιαγιάννου, εστιάζει στα είκοσι πιο πρόσφατα έτη της δουλειάς του Απόστολου Γιαγιάννου, παρουσιάζοντας δείγματα από δέκα εικαστικές ενότητες σε μια περιεκτική αναδρομή, που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο και επιτρέπει μια ματιά στην ιστορία του δημιουργού, όχι ως ένα ήσυχο κομμάτι κάποιου αρχείου, αλλά ως ενεργή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο επισκέπτης θα συνομιλήσει με 50 ζωγραφικά έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων και με γλυπτά. Οι ενότητες, που τιτλοφορούνται Ε.Δ.Ε.Μ., Εικοστός Αιών, Τοπία, Άνθη. Μόνο, Σημείο Φυγής, Το Αυγό του Ανθρώπου, Κροκόδειλοι, Ποδόσφαιρο, Δοξαστικά, Η Νύχτα των Σκαραβαίων, αναπτύσσονται στις αίθουσες, ενώ κείμενα αναρτημένα στους τοίχους δίνουν πρόσβαση στην ιστορική συνέχεια και τη θεματική της κάθε ενότητας. Τα λογοτεχνικά τολμήματα του Απόστολου Γιαγιάννου θα βρίσκονται επίσης στον χώρο, συμπληρώνοντας τον ευρύτατο κόσμο του καλλιτέχνη, που πάντα ορίζεται από τις συντεταγμένες των δημιουργικών εμμονών του, οι οποίες τον οδηγούν σε συναρπαστικές εμπνεύσεις.

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Πέμ. – Παρ.: 10.00-20.00 / Τετ.: 10.00-15.00 / Σάβ.: 10.00-16.00

Sianti Gallery
Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Νηρηίδων 18
(πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
Τηλ.: 210.7245432, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Οι νικήτριες και ο νικητής του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τους/τις νικητές/τριες του Βραβείου Τέχνης 2024: είναι η Ειρήνη Μίγα, η Κατερίνα Νάκου και ο Στρατής Ταυλαρίδης. Από το 2019 που ξεκίνησε, ο θεσμός του...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»: Η έκθεση της Άννας Τσαπάρα θα σας ταξιδέψει

Προσωπικά βιώματα αλλά και εικόνες που κάτι έχουν να της πουν γίνονται η σπίθα που ανάβει τη φλόγα της έμπνευσης. Τα πινέλα της Άννας Τσαπάρα παίρνουν φωτιά, με το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο και...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας»: Έκθεση βιβλιοδεσίας στην Κέρκυρα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας, στο Μουσείο Χαρτονοµισµάτων της Ιονικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.