fbpx
Το βαλς του Ορφέα

Το βαλς του Ορφέα

Το βαλς του Ορφέα, ένα θεατρικό τραγούδι του Στρατή Πασχάλη, που, μελοποιημένο από την Κατερίνα Πολέμη, αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα γίνεται βιβλίο στην Κάπα Εκδοτική. Ο Στρατής Πασχάλης, κάτω απ’ αυτόν τον γενικό τίτλο, συγκεντρώνει τα σημαντικότερα τραγούδια, ποιήματα και στιχουργήματα που έγραψε για τη σκηνή από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα. Όσα ακούστηκαν, μελοποιημένα ή πλαισιωμένα από μουσική κορυφαίων και σημαντικών συνθετών, σε γνωστές και σε λιγότερο γνωστές παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου, και άλλα που, ενώ γράφτηκαν για θεατρική χρήση, έμειναν αχρησιμοποίητα. Πλάι σε αυτά, και στίχοι ή ποιητικά κείμενα που γεννήθηκαν με αφορμή το ίδιο το θέατρο, ως τέχνη και ως αίσθηση, ανέκδοτα μέχρι τώρα.

Ο μουσικός σκοπός του άγονου αγώνα της αγάπης, η ωδή της Μαρίνας από τη Μεγάλη Χίμαιρα, η παρλάτα του Στρατή Στρατοκόπου από ένα παραμύθι του Γκριμ, η βενετσιάνικη σερενάδα του Άσενμπαχ, ένα ελεγείο για το ένα και μόνο ένα κορίτσι του Γιούγκερμαν, προσωπογραφίες ηρώων της σκηνής, η Φαίδρα κι ο Ορέστης σε σύγχρονες εξομολογήσεις κ.ά. Ένα ποιητικό βιβλίο γεννημένο μέσ’ από τη μουσική και την προφορικότητα, τον ρυθμό και τη δραματική ομιλία, τις δύο πηγές απ’ όπου αναπηδά πάντα η ποίηση, που μιλά κατευθείαν στον παραλήπτη της, χωρίς περισπούδαστες διαμεσολαβήσεις.

 

Το βαλς του Ορφέα
Στίχοι γραμμένοι για τη σκηνή
Στρατής Πασχάλης
Κάπα Εκδοτική
118 σελ.
ISBN 978-960-628-306-2
Τιμή €12,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΕΧΝΕΣ
Ειρήνη

Μια γυναίκα εξήντα ετών, η Ειρήνη, πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του θεάτρου, έχει άνοια και ζει με την κόρη της. Μια νεαρή γυναίκα, δημοσιογράφος και ηθοποιός, θα εισβάλει στην καθημερινότητά τους. Η...

ΤΕΧΝΕΣ
Δείπνο με πικροδάφνες

Στο συγκεκριμένο έργο, οι τέσσερις συγγραφείς αποτυπώνουν τον ρόλο της μητέρας στην ελληνική κοινωνία, μέσα από τις ζωές τριών γυναικών – που η καθεμία εκπροσωπεί τη γενιά της. Παρουσιάζουν τη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.