fbpx
Σύγχρονα Θέματα – Τεύχος 130-131

Σύγχρονα Θέματα – Τεύχος 130-131


Με ένα διπλό, εορταστικό τεύχος, το περιοδικό Σύγχρονα Θέματα κλείνει τον 37ο χρόνο της ζωής του. Στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί, φιλοξενούνται 4 μεγάλα αφιερώματα:

«Τζιχάντ στο Παρίσι»: Με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, ο Γιώργος Φαράκλας γράφει και μεταφράζει τους στίχους του Georges Brassens, ενώ ο Frederic Worms γράφει για τη «γενιά Μπατακλάν».

Προσφυγικό: Για την κρίση του προσφυγικού γράφουν η Γεωργία Σπυροπούλου και η Κατερίνα Ροζάκου, και για τη σχέση Ιστορίας και πολιτικής με επίκεντρο τη συζήτηση περί ποντιακής γενοκτονίας γράφουν ο Νίκος Σιγάλας και ο Δημήτρης Χριστόπουλος.

Αφιέρωμα στη «Ριζοσπαστική αριστερά στην Ευρώπη της κρίσης», που επιμελούνται ο Κώστας Ελευθερίου και ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης. Φιλοξενούνται κείμενα των Γιάννη Μπαλαμπανίδη για τις πολλαπλές κληρονομιές της ριζοσπαστικής αριστεράς, Βίβιαν Σπυροπούλου για τα εκλογικά της μεγέθη, Κώστα Ελευθερίου για την ελληνική ριζοσπαστική αριστερά μέσα στην κρίση. Ο Γρηγόρης Ιωάννου και ο Γιώργος Χαραλάμπους γράφουν για το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ο Dan Keith για το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ολλανδία και ο Miguel Vicente-Mariño για το Podemos στην Ισπανία. Ο Philippe Marlière συζητά με τους Fabien Escalona και Mathieu Vieira για την άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ευρώπη και ο Thilo Janssen εξετάζει τη στάση της απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Για τα Βαλκάνια του Alexandre (Sacha) Popovic γράφουν οι Νίκος Σιγάλας, Nathalie Clayer, Αικατερίνη Μάρκου, Λεωνίδας Εμπειρίκος και Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.

Όπως σε κάθε τεύχος, φιλοξενούνται άρθρα για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την εικαστική κίνηση, καθώς και βιβλιοκριτικά δοκίμια.

Τα Σύγχρονα Θέματα στο Διαδίκτυο: http://www.synchronathemata.gr/ και https://www.facebook.com/synchronathemata

Σύγχρονα Θέματα – Τεύχος 130-131
Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015
Τιμή € 12,00

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.