ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ

Oδυσσέας: ένας διεθνής ελληνικός μύθος είναι ο τίτλος του Ημερολογίου 2014 της Εταιρείας Συγγραφέων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Από τον Όμηρο έως τον Τζέιμς Τζόυς, από τον Καβἀφη, τον Παλαμά και τον Καζαντζάκη έως τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο και τον Εμπειρίκο, από τον Βιργίλιο, τον Δάντη, τον Σαίξπηρ, τον Καμόενς και τον Τέννυσον έως τον Σίλερ, τον Κάφκα, τον Γκρέιβς, τον Ουάλκοτ και τη Μάργκαρετ Άτγουντ, κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ή (για διάφορους λόγους) τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα για τον Οδυσσέα και την Οδύσσεια ανθολογούνται εδώ. Το θέμα του Οδυσσέα έχει ποτίσει ολόκληρη σχεδόν την παγκόσμια λογοτεχνία, και πολλές μεταφράσεις, όπως και τα σχέδια του Γιάννη Στεφανάκι, έγιναν ειδικά γι' αυτή την έκδοση.

Με αυτήν την πρωτότυπη έκδοση, η Εταιρεία Συγγραφέων συνεχίζει για 20ή χρονιά την παράδοση δημιουργίας λογοτεχνικών ημερολογίων.

Οδυσσέας: Ένας διεθνής ελληνικός μύθος (Ημερολόγιο 2014) Συλλογικό εικονογράφηση: Γιάννη Στεφανάκης ΠατάκηΟδυσσέας: Ένας διεθνής ελληνικός μύθος
(Ημερολόγιο 2014)
Συλλογικό
εικονογράφηση: Γιάννη Στεφανάκης
Πατάκη
120 σελ.
Τιμή € 11,90

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: