fbpx
Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

Για ακόμα μία φορά τα θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο site www.theaterlabs.gr για να δουν τις 33 ομάδες Theater Labs που υπάρχουν σε όλη την Αττική και να βρουν την πιο κοντινή τους ομάδα με διαθέσιμες θέσεις.

Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

Τι είναι τα Theater Labs;

Τα Theater Labs είναι θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών που βρίσκονται σε 33 σημεία σε όλη την Αττική. Αφορούν ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση αυτού. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, αφού «Το θέατρο είναι για όλους».

Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να περάσει καλά και να εκπαιδευτεί στον χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, της αυτογνωσίας και της εξέλιξης του εαυτού τους. Τα 4ωρα μαθήματα κάθε Σάββατο ή Κυριακή χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Πρώτον, σε πρόβες για ανέβασμα παράστασης που σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν έργο το οποίο γράφεται από έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς του χώρου, ανάλογα με τις απαιτήσεις της ομάδας. Και, δεύτερον, σε μαθήματα που αφορούν γενικότερα στο θέατρο αλλά και την παράσταση συγκεκριμένα (ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία – ενδυματολογία, σκηνική παρουσία, θεατρικό παιχνίδι, κινησιολογία κ.ά.). Μέσα από αυτές τις πρόβες, οι συμμετέχοντες διασκεδάζουν, μαθαίνουν και εξερευνούν τον κρυμμένο εαυτό τους. Γιατί πάνω απ’ όλα το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

Το κόστος είναι 50€ τον μήνα και 10€ εγγραφή και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα, ακόμα και το κόστος των τριών παραστάσεων, ενοικίασης θεάτρου, βιντεοσκόπησης (με 3 κάμερες και μοντάζ), φωτογράφισης, κοστουμιών, σκηνικών, αφισών, προγραμμάτων κ.ά.

Επιπλέον τα Theater Labs προσφέρουν στους μαθητές τους, χωρίς επιπλέον κόστος, διάφορες δράσεις για να εμπλουτίσουν τον εαυτό τους και να διευρύνουν το συναισθηματικό τους πεδίο:

α) Ταινίες μικρού μήκους ή αστεία βίντεο: μέσω αυτών οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για την υποκριτική στην κάμερα, και τα βίντεο ανεβαίνουν στο ίντερνετ.

β) Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου: Μικρές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάζονται σε κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο θέατρο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους.

γ) Σεμινάρια: Άνθρωποι του χώρου, διαφόρων ειδικοτήτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι κ.ά.), έρχονται στα Theater Labs για να πουν τη δική τους άποψη και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική γωνία. Επίσης σεμινάρια γραφής, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, φωτισμών κ.ά.

δ) Εκπτωτικά κουπόνια. Πολλά θέατρα και συνεργαζόμενοι χώροι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια (σε κάποιες περιπτώσεις και δωρεάν) για τις παραστάσεις και τις δράσεις τους, και τα Theater Labs συνεχίζουν την επικοινωνία και με άλλους χώρους.

ε) Εκδρομές. Εκδρομές σε αρχαία θέατρα, ξενάγηση στους χώρους και μετά στάση για φαγητό (υπάρχει extra κόστος). Σε αυτές τις εκδρομές μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη των Theater Labs.

Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

Έναρξη μαθημάτων

1 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Σάββατο ή Κυριακή για 4 ώρες μέχρι και τον Μαΐο ή τον Ιούνιο του 2018 που θα γίνει η παρουσίαση των παραστάσεων σε κεντρικό θέατρο.

Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

Θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs

www.Theaterlabs.gr
Facebook: TheaterLabs
Εγγραφές: 6945665851
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.