fbpx
Μιχάλης Κουμπιός: «Τσικάρι μ’» στον Σταυρό του Νότου Plus

Μιχάλης Κουμπιός: «Τσικάρι μ’» στον Σταυρό του Νότου Plus

Ο Μιχάλης Κουμπιός κι ο ερμηνευτής Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, μαζί με τον σολίστ της ποντιακής λύρας Ματθαίο Τσαχουρίδη, έρχονται στον Σταυρό του Νότου Plus, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, για να παρουσιάσουν το Τσικάρι μ’, την πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά που ήδη ξεχωρίζει.

Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι ο συνθέτης που διακρίνεται για τις ιδιαίτερα μελωδικές μουσικές του, που διαπερνούν «ταμπέλες» και «είδη», με διαχρονικές επιτυχίες στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή μουσική παραγωγή: δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό ενώ κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε δημοφιλείς διεθνείς συλλογές.

Ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης είναι το μουσικό δίδυμο από τη Βέροια που, με υποδειγματικές ερμηνείες σε πολλά είδη μουσικής, κατάφερε να γίνει γνωστό από τη Βρετανία και την Αμερική μέχρι την Τεχεράνη.

Η παρουσίαση του άλμπουμ Τσικάρι μ’ θα πλαισιωθεί από εκλεκτούς προσκεκλημένους, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μιχάλη Κουμπιού από τη δημιουργική πορεία του, η οποία μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες, ενώ από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις.

Μια μοναδική βραδιά όπου οι συνθέσεις του Μιχάλη Κουμπιού συνδιαλέγονται με ποντιακά τραγούδια όπως τα «Σεράντα μήλα κόκκινα», «Έναν άστρον εξέβεν», «Κι έτονε αγνόν η εγάπ' τ' εσόν» και ο θρήνος «Πάρθεν η Ρωμανία» με τη «Ρωμιοσύνη» των Θεοδωράκη/Ρίτσου. Από τη βραδιά δεν θα λείψουν οι παραδοσιακοί χοροί του Πόντου.

Προσκεκλημένοι κατά αλφαβητική σειρά οι: Φιλιώ Αζαριάδη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Βασίλης Λέκκας, Χάρης Μακρής, Πίτσα Παπαδοπούλου

Παίζουν οι μουσικοί: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (επιμέλεια και διεύθυνση ενόργανου συνόλου, κλασική κιθάρα, λαουτοκιθάρα, μαντολίνο), Μιχάλης Κουμπιός (πλήκτρα), Ματθαίος Τσαχουρίδης (ποντιακή λύρα), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο),Αριστείδης Χατζησταύρου(κιθάρες), Νίκος Κατριτζιδάκης (πνευστά),Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά)

Πληροφορίες για την παράσταση
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: €13 με μπίρα ή κρασί
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 210 9239031, 210 9226975

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
«Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός»: ένα σύγχρονο ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Άξιος Λόγος»: αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά σε μελοποίηση του Πασχάλη Τόνιου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Με αφορμή τα 81 χρόνια από τον θάνατο του εμβληματικού Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά, ο συνθέτης και ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος μελοποιεί σπουδαία ποιήματα από το πολύ σημαντικό έργο του και μας...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.