Φραντς Κάφκα
Φραντς Κάφκα

Φραντς Κάφκα

«Ο δισταγμός πριν τη γέννηση. Αν υπάρχει μετεμψύχωση, τότε εγώ δεν βρίσκομαι ακόμα ούτε στην κατώτατη βαθμίδα. Η ζωή μου είναι ο δισταγμός πριν τη γέννηση».

Ημερολογιακή καταγραφή (μτφρ. Αγγέλα Βερυκοκάκη), 24 Ιανουαρίου 1922. Ο Φραντς Κάφκα, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα, πέθανε σαν σήμερα το 1924 στα 41 του χρόνια, έχοντας προλάβει να γράψει τη «Δίκη», τη «Μεταμόρφωση», και μια σειρά διηγημάτων, όπως η «Σωφρονιστική αποικία» και « Ενώπιον του νόμου» που δεν έχουν πάψει να εκδίδονται και να επανεκδίδονται μέχρι τις μέρες μας. Στα έργα του ο Κάφκα θεματοποιεί τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας του σύγχρονου κόσμου, το εκμηδενισμένο άτομο σε ένα περιβάλλον ασφυξίας. Ανάμεσα σε αυτούς που αναγνώρισαν την οφειλή του στο έργο του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ο Μπόρχες, ο Ιονέσκο, ο Σαρτρ και ο Αλμπέρ Καμί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Κόλιν Ντέξτερ

«Νομίζω ότι πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος να γράψει ένα σωρό ανοησίες στην αρχή, και μετά μπορεί να τα ξεδιαλέξει. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις». Κόλιν Ντέξτερ |29.9.1930 - 21.3.2017|, Άγγλος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: