fbpx
Εγχειρίδιο του Cambridge για τη φιλοσοφία της βιολογίας

Εγχειρίδιο του Cambridge για τη φιλοσοφία της βιολογίας

H φιλοσοφία της βιολογίας αποτελεί έναν από τους πλέον συναρπαστικούς σύγχρονους τομείς της φιλοσοφίας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων, όσο και των απλών πολιτών. Το Εγχειρίδιο αυτό επιμελήθηκαν δύο θεμελιωτές του κλάδου οι David Hull και Michael Ruse. Περιλαμβάνει τις πρόσφατες απόψεις 23 διακεκριμένων ακαδημαϊκών, που από κοινού εξετάζονται μέσω των κυριότερων περιοχών του αντικειμένου – τη φύση της εξελικτικής θεωρίας, τη συστηματική, την τελεολογία, την οικολογία και την τεταμένη σχέση ανάμεσα στη βιολογία και τη θρησκεία.

Αν και στην ιστορία της βιολογίας κάποιοι μεγαλειώδεις διανοητές, όπως ο Αριστοτέλης στον αρχαίο κόσμο και ο Charles Darwin στον σύγχρονο, διατύπωσαν θέσεις υψηλής σπουδαιότητας για τις επιστήμες της ζωής, στη χώρα μας η φιλοσοφία της βιολογίας δεν υπηρετήθηκε με τον δέοντα τρόπο και απαξιώθηκε εν πολλοίς από την πολιτεία και τους πνευματικούς της ταγούς. Οι συνθήκες αρχίζουν να αλλάζουν, έστω και με βραδύτητα, και εδώ καθώς οι νέοι επιστήμονες γνωρίζουν τις συναρπαστικές ανακαλύψεις που επιτυγχάνονται στις βιολογικές επιστήμες, και οι περί την φιλοσοφίαν  διατρίβοντες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να απαντήσουν στα βαθιά εννοιολογικά ζητήματα της επιστήμης, αλλά και τις νέες ιδέες για κάποια αιώνια ερωτήματα της ίδιας της φιλοσοφίας, όπως η γνώση της αλήθειας και η ηθική σε αυτά που πράττουμε.

 

Εγχειρίδιο του Cambridge για τη φιλοσοφία της βιολογίας
Συλλογικό
Επιμέλεια: David L. Hull, Michael Ruse
Μετάφραση: Θανάσης Μανούσης
Αφοι Κυριακίδη
600 σελ.
ISBN 978-960-602-144-2
Τιμή: €30

001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.