fbpx
Τρεις διάλογοι Samuel Beckett Γαβριηλίδης

Τρεις διάλογοι


Οι Τρεις διάλογοι δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1949 στο αγγλόφωνο περιοδικό Transition που εκδιδόταν, από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 και υπό τη διεύθυνση του Γιουτζίν Τζόλας (Eugene Jolas), στο Παρίσι. Κατά το διάστημα 1929-1938, ο Μπέκετ είχε δημοσιεύσει σε αυτό κείμενα και ποιήματα. Μεταπολεμικά, στα τέλη του 1947, το περιοδικό κυκλοφορεί και πάλι, υπό τη διεύθυνση αυτή τη φορά του Ζορζ Ντιτουί (Georges Dithuit), κριτικού και ιστορικού της Τέχνης. Αν και κατά βάση λογοτεχνικό περιοδικό –στο οποίο μεταξύ άλλων δημοσιεύουν ο Ζαν Πολ Σαρτρ, ο Ζορζ Μπατάιγ, ο Ρενέ Σαρ, ο Αντρέ Μπρετόν, ο Πολ Ελυάρ– ο Ντιτουί αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της ύλης στις καλές τέχνες. Δημιουργεί γύρω του έναν κύκλο καλλιτεχνών που αποτελείται μεταξύ άλλων από τον Νικόλα ντε Σταλ (Nicolas de Stael), τον Ζαν Πολ Ριοπέλ (Jean-Paul Riopelle), τον Αλμπέρτο Τζιακομέτι (Alberto Giacometti), τον Αντρέ Μασόν (Andre Masson), τον Πιέρ Ταλ Κοτ (Pierre Tal Coat), τον Μπραμ βαν Βέλντε (Bram van Velde), που συμμετέχουν σε συζητήσεις το περιεχόμενο των οποίων τροφοδοτεί την ύλη του Transition. Ο Μπέκετ θα μεταφράσει για τις ανάγκες του περιοδικού αρκετά κείμενα στα αγγλικά και θα δώσει για δημοσίευση τρία ποιήματά του το 1948.

Οι Τρεις διάλογοι είναι ισάριθμες συνομιλίες ανάμεσα στον Μπέκετ και Ζορζ Ντιτουί, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό το 1949, όπως τις κατέγραψε «από μνήμης» ο ίδιος ο συγγραφέας.

Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Μετάφραση Θωμάς Συμεωνίδης
Γαβριηλίδης
61 σελ.
ISBN 978-960-576-478-4
Τιμή € 8,48
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.