Βασιλική Νευροκοπλή: «Ο Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών»
Βασιλική Νευροκοπλή: «Ο Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών»  κριτική της Αταλάντης Μιχελογιαννάκη-Καραβελάκη

Βασιλική Νευροκοπλή: «Ο Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών»

Είναι κοινά αποδεκτό ότι υπάρχει ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ, για μια πληρέστερη πνευματική και αισθητική θεώρηση της παιδείας και της αγωγής, στους ταραγμένους καιρούς μας.

Το παραμύθι Ο Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών, της Βασιλικής Νευροκοπλή, αβίαστα, οικεία μα και απολαυστικά, επιτυγχάνει να εξοικειώσει τα παιδιά με στάσεις ζωής, αξίες κι αλήθειες διαχρονικές. Το περιεχόμενο του κειμένου, οι διάλογοι, η πλοκή, η εξέλιξη του μύθου, όπως η και εικονογράφηση, είναι όλα οργανωμένα με φαντασία, ευαισθησία και ζωηρές εικόνες. Στο σύνολό του, το εν λόγω παραμύθι αποτελεί ένα ελκυστικό λογοτεχνικό όχημα, το οποίο μεταδίδει στον νου και την ψυχή, μαγεία και βαθιά νοήματα.

Τα συναισθήματα αλληλεγγύης, ειλικρινούς φιλίας, αλτρουισμού, αγάπης και το πνεύμα συνεργασίας κυριαρχούν σε όλο το διαπροσωπικό και επικοινωνιακό πλαίσιο της δράσης των βασικών χαρακτήρων του παραμυθιού, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως ελκυστικά πρότυπα για την παιδική ηλικία και όχι μόνον.

Με ματιά που πηγάζει από ψυχοπνευματικά κανάλια, η συγγραφέας μάς ωθεί να εστιάσουμε, από εσώτερη οπτική γωνία, στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον, αξιοποιώντας καίρια τον Θείο Λόγο. Μεταφορικά, μέσα από τα λόγια ενός βασικού και θεμελιακού στοιχείου του κόσμου που μας περιβάλλει, μιας πέτρας που σπάει τη σιωπή της, ξεδιπλώνονται θέματα ήθους, δράσεις και συμπεριφορές, που καθένας αξίζει να λαμβάνει υπόψη του, ανάλογα με τη δική του καθημερινότητα.

Το παραμύθι της Βασιλικής Νευροκοπλή ενέχει πρόταση ζωής, δίχως πομπώδεις διδακτικισμούς. Θεραπεύει φόβους, δίνει θάρρος, ελπίδα και «το κλειδί» να θέτομε γερά θεμέλια σε κάθε ενέργειά μας. Η συγγραφέας βούτηξε την πένα της στο όνειρο και στην έκπληξη κι έκτισε με μαεστρία ακριβά, γεμάτα λόγια, και ένα από τα παραμύθια που κάνουν τον κόσμο καλύτερο.


1-patakis-linkΟ Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών
Βασιλική Νευροκοπλή
εικονογράφηση: Αθηνά Ρομπιέ
Ελληνική Βιβλική Εταιρία
45 σελ.
Τιμή € 10,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: