ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη

Πολλοί ορίζουν τη συμβουλευτική ως θεσμική διαδικασία, που εφαρμόζεται μέσω γνωστικών, συναισθηματικών και συστηματικών στρατηγικών παρέμβασης. Άλλοι παραδέχονται τη συμβουλευτική ως επιστήμη, αφού διαθέτει ένα ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο και δικά της επιστημονικά εργαλεία και μεθόδους. Η συμβουλευτική είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ενισχύονται η αυτογνωσία, η αυτοπραγμάτωση, η απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων, η ενδυνάμωση και η βελτίωση των σχέσεων με τους άλλους ανθρώπους. Στόχος δεν είναι η αλλαγή συμπεριφοράς και δράσης, αλλά η κατανόηση και αποδοχή των δεξιοτήτων που διαθέτει το άτομο, για να αντιμετωπίσει επιτυχώς την καθημερινότητά του. Η συμβουλευτική αποτελεί μια μορφή επικοινωνίας, μέσω της οποίας επιχειρείται η επίλυση κοινωνικών, προσωπικών και επαγγελματικών προβλημάτων.

Η διαδικτυακή συμβουλευτική είναι μία μετεξέλιξη της παραδοσιακής συμβουλευτικής διαδικασίας, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τις σύγχρονες τεχνολογίες, με σκοπό να βοηθήσει το συνάνθρωπό μας με οικονομικό, αποτελεσματικό και ποιοτικό τρόπο. Το ότι η συμβουλευτική γίνεται μέσω διαδικτύου όχι μόνο δεν μειώνει καθόλου τη σημασία της, αλλά, απεναντίας, επιβάλλει την ισχυροποίηση και καθολική εφαρμογή των κωδίκων δεοντολογίας, ενώ ταυτόχρονα χρήζει ερευνητικής προσπάθειας, για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά της. Τα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα επιβάλλουν έναν συνολικό αναστοχασμό και καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εκπαίδευση, στην εργασία και στις καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων. Η αναγκαιότητα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σήμερα τίθεται ως επιτακτική ανάγκη, δεδομένων των δυσχερών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, που αναγκάζουν ολοένα και περισσότερες ομάδες του πληθυσμού να καταφεύγουν σε αυτές. Παρά την ανυπαρξία αυτόνομης τριτοβάθμιας εξειδίκευσης στον τομέα της συμβουλευτικής στην Ελλάδα, πολλές επιμέρους προσπάθειες έχουν γίνει από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι μάλιστα καινοτομούν, επιχειρώντας να οργανώσουν συστήματα τηλεσυμβουλευτικής και να προωθήσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση μέσω διαδικτύου.

Οι στόχοι του παρόντος βιβλίου είναι η ανάδειξη της κοινωνικής αναγκαιότητας, η προβολή των οικονομικών ωφελειών, η επισήμανση της δεοντολογίας και η δημιουργία κριτηρίων οργάνωσης μιας αποτελεσματικής τηλεσυμβουλευτικής διαδικασίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η σημαντική και πρωτότυπη προσπάθεια θα βρει την ανάλογη ανταπόκριση στο κοινό και θα αποτελέσει χρήσιμη αναφορά για μελλοντικούς συμβούλους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣυμβουλευτική μέσω διαδικτύου και επικοινωνία
Ευστράτιος Παπάνης, Κατερίνα Μπαλάσα
Αφοί Κυριακίδη
312 σελ.
Τιμή € 24,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: