fbpx
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

«Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά» της Μυρτώς Αθανασοπούλου

Κάναμε μια μεγάλη βόλτα στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, αφού ένα βιβλίο είναι το πιο όμορφο δώρο, αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να μπουν οι μικροί (αλλά και οι μεγάλοι) αναγνώστες στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Διαλέξαμε τα καλύτερα από τα χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφορούν και σας τα παρουσιάζουμε: Βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση, γλυκά, αστεία, γεμάτα όμορφα μηνύματα για το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, σίγουρα θα γεμίσουν χαρά τα παιδιά που θα τα διαβάσουν. 

o-kariothraustisΤην παραμονή των Χριστουγέννων η Κλάρα και ο Φριτς ανυπομονούν να ανοίξουν τα δώρα τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δώρο του νονού της Κλάρας, ένας ξύλινος καρυοθραύστης, θα κάνει αυτή τη μέρα ακόμα πιο μαγική. Το βράδυ, όταν όλοι πηγαίνουν για ύπνο, το μικρό κορίτσι παίρνει αγκαλιά τον καρυοθραύστη της. Και τότε ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι σε έναν κόσμο παραμυθένιο... Η Κλάρα θα ζήσει μια ανεπανάληπτη περιπέτεια, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες όλων των εποχών.

Ο Καρυοθραύστης
Ε.Τ.Α. Χόφμαν
Διασκευή: Χαρά Γιαννακοπούλου
Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου
Μίνωας
32 σελ.
ISBN 978-960-481-620-0
Τιμή: €10,90


to-xristougenniatiko-karudi
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και ένας μικρός τίγρης, ο Λουκάς, είναι απογοητευμένος από την οικογένειά του. Θέλει πολλά δώρα, πολλή προσοχή, και νομίζει ότι κανείς δεν τον ακούει. Γι’ αυτό χαίρεται πάρα πολύ όταν βρίσκει ένα καρύδι που ικανοποιεί όλες τις ευχές! Ή μήπως όχι όλες; Ο Λουκάς πρέπει να σκεφτεί λίγο καλύτερα ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες του.

Το χριστουγεννιάτικο καρύδι
Ξένια Σκούρα
Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Μεταίχμιο
32 σελ.
ISBN 978-618-03-0185-4
Τιμή: €11,00



xionizeiΣ’ ένα μικρό αγροτόσπιτο ζούσε κάποτε ένας γέρος. Είχε τόσο λίγα ζώα που μπορούσε να τα μετρήσει στα δάχτυλα του ενός χεριού του. Κοντά στον στάβλο φύτρωνε ένα μικρό δέντρο. Ο γέρος το φώναζε Δέντρο. «Γεια σου, Δέντρο», έλεγε κάθε φορά που περνούσε δίπλα του... Ώσπου ένα βράδυ, καθώς αποκοιμιέται γλυκά στην πολυθρόνα, ονειρεύεται πως χιόνισε και μια απαλή άσπρη κουβέρτα σκέπασε όλο το αγρόκτημα.

Μικρά χεράκια θα χαρούν ανασηκώνοντας τις κρυψώνες για να βρουν τα ζώα, και μαζί με τον γέρο της ιστορίας, θα στολίσουν το δέντρο και θα ευχηθούν σε όλους Καλά Χριστούγεννα!

Χιονίζει...
Eric Carle
Εικονογράφηση: Eric Carle
Καλειδοσκόπιο
24 σελ.
ISBN 978-960-471-110-9
Τιμή: €11,90


megalh-mera-tou-ai-vasilhΣήµερα είναι µεγάλη µέρα για τον Αϊ-Βασίλη! Βοήθησέ τον να ετοιµαστεί για την πιο µαγική µέρα του χρόνου. Κάνε του παρέα καθώς επισκέπτεται τα ξωτικά, παρακολουθεί τον αγώνα δρόµου των πιγκουίνων και ετοιµάζει το έλκηθρό του για το µεγάλο ταξίδι.

Η μεγάλη μέρα του Αϊ-Βασίλη
Ψυχογιός
16 σελ.
ISBN 978-618-01-1753-0
Τιμή: €6,60








ta-xristougenna-tou-lukouΟ μεγάλος λύκος μπαίνει στο χωριό μόλις πέφτει η νύχτα. Όλες οι πόρτες είναι κλειστές, όλα τα παντζούρια σφαλιστά. Εκτός από ένα κοριτσάκι που έχει βγει έξω κρυφά. Και που συναντιέται απρόσμενα με τον λύκο...

Τα Χριστούγεννα του μεγάλου λύκου
Noëll Werner
Μετάφραση: Σέτη Λεπίδα
Εικονογράφηση: Kost Lavro
Παπαδόπουλος
24 σελ.
ISBN 978-960-569-609-2
Τιμή: €3,99



to-teleio-dwro
Ο Μπίλι και η Μπέλα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Και φέτος τα Χριστούγεννα έχουν αποφασίσει να χαρίσουν ο ένας στον άλλο το καλύτερο δώρο! Αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο... Κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν κάτι που αγαπούν πολύ; Μια σημαία για το ποδηλατάκι της Μπέλα είναι το τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα. Ο Μπίλι θα το ανταλλάξει με το παλιό του πατίνι. Ένα κουδουνάκι για το πατίνι του Μπίλι είναι επίσης το τέλειο δώρο. Η Μπέλα θα το ανταλλάξει με το ποδήλατό της... Υπάρχει όμως κάποιος που δεν θα τους αφήσει τελικά παραπονεμένους.

Μια γιορτινή ιστορία για την αξία της προσφοράς και τη φιλία.

Το τέλειο δώρο
Στέλα Τζ. Τζόουνς, Καρολάιν Πέντλερ
Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
Μεταίχμιο
32 σελ.
ISBN 978-618-03-0687-3
Τιμή: €11,00

o-xularakis

Ο Ξυλαράκης ζει σ’ ένα δέντρο, έχοντας για παρέα τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. Μια μέρα, ένας σκύλος παίζοντας με τον Ξυλαράκη θα τον απομακρύνει από το σπίτι του, και η μεγάλη περιπέτειά του θα ξεκινήσει! Κι όσο το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλο, η απόσταση από το σπίτι του μεγαλώνει, μέχρι που θα καταλήξει ακόμη και σ’ ένα τζάκι, έτοιμος να αρπάξει φωτιά! Χαμένος και μόνος, ο Ξυλαράκης θέλει μόνο να βρει την οικογένειά του και να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Θα καταφέρει να βρει τον δρόμο της επιστροφής; Ο Ξυλαράκης είναι μια ιστορία για μια μεγάλη περιπέτεια που αντικατοπτρίζει με τον πιο τρυφερό τρόπο τη σημασία της οικογένειας αλλά και την ανάγκη μας να περνάμε με τα αγαπημένα πρόσωπα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Ξυλαράκης
Julia Donaldson
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Axel Scheffler
Ίκαρος
32 σελ.
ISBN 978-960-572-067-4
Τιμή: €12,90


xionompalou
Μέσα σ’ ένα χειμωνιάτικο απόγευμα μια νιφάδα μεταμορφώνεται σε μια αφράτη χιονόμπαλα. Όταν όμως ανακαλύπτει πως έχει αλλάξει, δύσκολα αποδέχεται τον καινούριο της εαυτό. Η Χιονομπαλού μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά παραμένει το ίδιο σημαντική στο ταξίδι της ζωής. Η καρδούλα της χαμογελάει μέσα στο φως των Χριστουγέννων και δυναμώνει όταν καταλαβαίνει ότι πια δεν είναι μόνη.

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις μέρες των γιορτών για να φανούμε χρήσιμοι, να είμαστε αληθινοί και να αποδεχόμαστε το διαφορετικό...

Χιονομπαλού
Μάρω Θεοδωράκη
Μίνωας
32 σελ.
ISBN 978-618-02-0761-3
Τιμή: €10,90



megalh-nuxta-ai-vasilhΟ Άγιος Βασίλης βάζει τα δυνατά του για τις γιορτές, μα θα προλάβει να ετοιμάσει όλα τα δώρα στην ώρα τους; Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές τις χαρούμενες γιορτινές ιστορίες!

Η πιο μεγάλη νύχτα του Άγιου Βασίλη!
Επιμέλεια: Λύντη Γαλάτη
Διόπτρα
10 σελ.
ISBN 978-960-605-137-1
Τιμή: €6,60






ta-alithina-dwra
Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ Βασίλη τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του! Γκρινιάζει ο Γκρινιάρης, γκρινιάζει διαρκώς, παιχνίδια γνώσεων ρωτούν γιατί, πότε και πώς; Φώτα αναβοσβήνουν, μπάλες χοροπηδούν, λούτρινα αρκουδάκια τρέχουν να κρυφτούν! Γι’ αυτή την αναστάτωση, γι’ αυτή τη φασαρία ποιος είναι ο λόγος άραγε; Ποια είναι η αιτία; Μια διαφορετική ιστορία για τον 'Aγιο Βασίλη και τα αληθινά του δώρα!

Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη
Στέλλα Μιχαηλίδου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Παπαδόπουλος
36 σελ.
ISBN 978-960-569-621-4
Τιμή: €12,50



mpelades-ai-vasilhsΗ μεγάλη νύχτα έφτασε! Ο Άγιος Βασίλης είναι πανέτοιμος να μοιράσει τα δώρα. Γιατί όμως οι τάρανδοί του αρνούνται να πετάξουν; Γιατί γκρεμίζει καμινάδες με το έλκηθρό του και τσακίζει φράχτες στο πέρασμά του; Μήπως ξέχασε πώς να κάνει τη δουλειά του ή μήπως χάθηκε η χριστουγεννιάτικη μαγεία; Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Άγιος Βασίλης έχει φέτος πολλούς μπελάδες.

Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες
Ρεμπέκα Γκέρλινγκς
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
Μεταίχμιο
40 σελ.
ISBN 978-618-03-0714-6
Τιμή: €12,20




xristougennosauros
Ξεχάστε όλα όσα νομίζατε πως ξέρετε για τον Βόρειο Πόλο, βάλτε μερικά πάνκεϊκ στο πιάτο σας και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε: ένα αγόρι που λέγεται Γουίλλιαμ Τραντλ, τον μπαμπά του, τον κύριο Μπομπ Τραντλ, τον Άγιο Βασίλη (ναι, τον αληθινό Άγιο Βασίλη!)

Ο Χριστουγεννόσαυρος
Τομ Φλέτσερ
Μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας
Εικονογράφηση: Σέιν Ντεβρίς
Πατάκης
382 σελ.
ISBN 978-960-16-6870-3
Τιμή: €12,50





karuothraustisΠαραμονή Χριστουγέννων και η Μαίρη, κάτω από το φως του φεγγαριού και την απαλή λάμψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφήνεται σε ύπνο βαθύ, αγκαλιά με τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη. Το μαγικό όνειρο που θα δει θα γίνει αφορμή για να ανακαλύψει την πραγματική ευτυχία στον μακρινό κόσμο της Γης των Ζαχαρωτών! Η ιστορία αυτού του βιβλίου, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, ακολουθεί τη χορογραφία του διάσημου μπαλέτου και η εικονογράφησή της είναι εμπνευσμένη από τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής, που θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο. Το New York City Ballet είναι μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες χορού στον κόσμο. To απαράμιλλο ρεπερτόριο ερμηνεύουν κάποιοι από τους καλύτερους χορευτές του κόσμου.

Ο Καρυοθραύστης
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Valeria Docampo
Ίκαρος
40 σελ.
ISBN 978-960-572-119-0
Τιμή: €13,30


ai-vasilis-irthe-gia-na-meineiΕίναι στρουμπουλός, χαρωπός και οδηγεί έλκηθρο! Είναι ο Αϊ-Βασίλης, ναι, ο Αϊ-Βασίλης και ήρθε στο σπίτι μας να μείνει. Τα ξωτικά του σ’ όλα τα δωμάτια τριγυρίζουν και οι τάρανδοί του κάνουν κακά σε όλες τις γωνιές και γεμίζουν τον καναπέ με δαγκωνιές. Θα καταφέρει ο Αϊ-Βασίλης τάξη να βάλει για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι;

Ο Αϊ Βασίλης ήρθε για να μείνει!
Timothy Knapman
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Chris Chatterton
Παπαδόπουλος
32 σελ.
ISBN 978-960-569-608-5
Τιμή: €12,50



to-skouriasmeno-trigwnoΚάποιες φορές, για να πιστέψουμε στα θαύματα, πρέπει να δούμε ένα να γίνεται. Άλλες πάλι, αν πιστέψουμε πολύ σε ένα θαύμα, τότε ίσως αυτό συμβεί. Αυτά τα Χριστούγεννα, η μικρή Αθηνά θα ανακαλύψει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από μια απίθανη συνάντηση...

Το σκουριασμένο τρίγωνο
Δημήτρης Μπογδάνος
Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Μεταίχμιο
32 σελ.
ISBN 978-618-03-0686-6
Τιμή: €12,20



 

 

ti tha ekana an imoun ai vasilis xmasΕσύ τι θα έκανες αν ήσουν Αϊ-Βασίλης; Πάντως ο Άγης και η Λεωνή έψαξαν πολύ ανάμεσα στους ανθρώπους, στα ζωντανά και στη φύση για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Και κατάλαβαν. Μόνο τα δικά τους δώρα μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Η Τατιάνα Ζωγράφου, στο πρώτο της βιβλίο για παιδιά, αφηγείται μια ιστορία γραμμένη με χιούμορ και ευαισθησία, έναν ύμνο στην παιδική ματιά και στη μουσική που κρύβει μέσα της, ζωγραφισμένη ποιητικά από τη Μάρια Μπαχά. Ένα «μανιφέστο» για παιδιά με αίτημα έναν πιο δίκαιο, πιο όμορφο κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Μια θαυμάσια αφορμή για συζήτηση, σκέψη και δράση. Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί και να χαριστεί τα Χριστούγεννα, για να μας συνοδεύει όλο τον χρόνο.

Τι θα έκανα αν ήμουν Άι-Βασίλης
Εορταστικό μανιφέστο για μικρούς και μεγάλους
Τατιάνα Ζωγράφου
Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά
Καλέντης
32 σελ.
ISBN 978-960-594-018-8
Τιμή: €14,00

 

 

 



001 patakis eshop

Βρείτε όλα τα βιβλία
στο βιβλιοπωλείο
των εκδόσεων Πατάκη




 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«18+1 προτάσεις για Ημερολόγια 2024» της Ράνιας Μπουμπουρή

Πλησιάζει, όπως κάθε χρόνο, η ώρα να επιλέξουμε το αντικείμενο που θα χρησιμοποιούμε και θα συμβουλευόμαστε καθημερινά τη νέα χρονιά: το ημερολόγιό μας. Και, με βάση τη μεγάλη ποικιλία της φετινής...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«34+1 βιβλία που μας μεταδίδουν τη μαγεία των Χριστουγέννων» της Ράνιας Μπουμπουρή

Κάθε χρόνο, με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος τα πάντα γύρω μας παίρνουν μια πιο χαρούμενη όψη – δρόμοι και πλατείες, σπίτια και καταστήματα. Κι ανάμεσα στα καταστήματα, ξεχωρίζουν τα βιβλιοπωλεία. Με...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ο Jo Nesbo επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» του Χρήστου Ιωάννου

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo έλαβε μία από τις ύψιστες τιμές για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της λογοτεχνίας και αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.