fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Όστερ, Νέσμπο, Μπάρμπα, Μπαρνς και Φιτσπάτρικ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Όστερ, Νέσμπο, Μπάρμπα, Μπαρνς και Φιτσπάτρικ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Πολ Όστερ «4 3 2 1»
ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΡΑΜΗΤΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Για το βιβλίο του Τζο Νέσμπο «Μάκβεθ»
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ

Για το βιβλίο του Αντρές Μπάρμπα «Χέρια μικρά»
ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΝΙΚΟΛΑ

Για το βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς «Η μοναδική ιστορία»
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
ΣΟΦΙΑ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

Για το βιβλίο της Σίλα Φιτσπάτρικ «Οι σύμβουλοι του Στάλιν»
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

 

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/07/2018.
--------------------------------

 

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Πολ Όστερ, Τζο Νέσμπο, Αντρές Μπάρμπα, Τζούλιαν Μπαρνς και Σέιλα Φιτσπάτρίκ .

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Πολ Όστερ «4 3 2 1»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Τζο Νέσμπο «Μάκβεθ»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αντρές Μπάρμπα «Χέρια μικρά»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς «Η μοναδική ιστορία»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Σίλα Φιτσπάτρικ «Οι σύμβουλοι του Στάλιν»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1420793661360001

 

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα:
Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/986194663966171136

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 29 Απριλίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα 30 Απριλίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«4 3 2 1» του Πολ Όστερ

Στις 3 Μαρτίου 1947 γεννιέται ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, το μοναδικό παιδί της Ρόουζ και του Στάνλεϊ Φέργκιουσον. Από αυτή την αφετηρία ξεκινούν τέσσερα παράλληλα μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές. Η τύχη των οικογενειών τους αποκλίνει. Οι έρωτες, οι φιλίες και τα πάθη τους είναι αντίθετα. Ωστόσο κάθε εκδοχή της ιστορίας του Φέργκιουσον διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα σε ένα μυθιστόρημα για το δικαίωμα στην ύπαρξη και τις ατελείωτες εκδοχές της, για την αγάπη και την πληρότητα της ζωής.

 

«Μάκβεθ» του Τζο Νέσμπο

Σε µια ζοφερή αποβιοµηχανοποιηµένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκληµα, µια απόπειρα σύλληψης εµπόρων ναρκωτικών καταλήγει σε λουτρό αίµατος. Την ευθύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αναλαµβάνει ο επιθεωρητής Μάκβεθ και η οµάδα του.

Για την επιτυχία του θα του δοθούν απλόχερα τα πάντα. Χρήµατα. Εξουσία. Σεβασµός.

Ο Μάκβεθ όµως, ανικανοποίητος και χαµένος στις παραισθήσεις και την παράνοια, θα οδηγήσει τα πράγµατα στα άκρα.

 

Το πάθος για εξουσία και ένα διαταραγµένο µυαλό είναι τα βασικά συστατικά ενός θρίλερ που βασίζεται στο οµότιτλο σαιξπηρικό έργο και φέρει την υπογραφή του Τζο Νέσμπο.

 

«Χέρια μικρά» του Αντρές Μπάρμπα

Σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων, καταφτάνει η εφτάχρονη Μαρίνα μετά τον θάνατο των γονιών της σε αυτοκινητικό. Η διαφορετικότητα του καινούριου κοριτσιού αλλάζει τις ισορροπίες στο ίδρυμα. Καθώς η Μαρίνα παλεύει να βρει τη θέση της, επινοεί ένα παιχνίδι στους κανόνες του οποίου υποβόσκει μια έμμονη βία. Η επιθυμία, σαν αίνιγμα ή σωτηρία, ιδωμένη εναλλάξ μέσα από την οπτική της Μαρίνας κι αυτή των άλλων κοριτσιών, μας υποβάλλει μια αίσθηση διφορούμενου και τρομερού,·γιατί ο φόβος είναι ακόμα πιο φοβερός στον βαθμό που είναι αόριστος.

 

«Η μοναδική ιστορία» του Τζούλιαν Μπαρνς

«Θα προτιμούσες να αγαπάς πολύ και να υποφέρεις πολύ ή να αγαπάς λίγο και να υποφέρεις λίγο; Νομίζω πως αυτό είναι, τελικά, το μόνο ουσιαστικό ερώτημα».

Ο πρώτος έρωτας έχει συνέπειες που κρατούν μια ολόκληρη ζωή, όμως ο Πολ, στα δεκαεννιά του χρόνια, δεν μπορεί να το γνωρίζει. Σ’ αυτή την ηλικία, νιώθει περήφανος που η σχέση του καταπατά τις κοινωνικές συμβάσεις και αναστατώνει τα ήθη της μικρής του πόλης. Μεγαλώνοντας, ωστόσο, οι απαιτήσεις αυτού του έρωτα γίνονται πολύ μεγαλύτερες και βαρύτερες απ’ όσο θα μπορούσε να προβλέψει…

 

«Οι σύμβουλοι του Στάλιν» της Σίλα Φιτσπάτρικ

H διακεκριµένη ιστορικός Sheila Fitzpatrick καταπιάνεται µε τις δοµές εξουσίας στην ΕΣΣ∆ υπό τον Στάλιν και ανατρέπει πολλές από τις κρατούσες απόψεις. Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν ο αδιαµφισβήτητος ηγέτης επί δεκαετίες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και για τον δυτικό κόσµο, µε αποτέλεσµα οι περισσότεροι ιστορικοί να αντιµετωπίζουν τους αξιωµατούχους του ως πειθήνια όργανα µε διακοσµητικό ρόλο. Όµως στην πραγµατικότητα αυτοί οι αξιωµατούχοι µοιράστηκαν σε έναν βαθµό την εξουσία και λειτούργησαν ως µία συλλογική οµάδα διακυβέρνησης από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ως τον θάνατο του Στάλιν.
Μετά από εκτεταµένη, πρωτότυπη έρευνα, η συγγραφέας παρουσιάζει πρώτη φορά σε βάθος αυτό τον στενό κύκλο. Περιγράφει πώς αυτοί οι σύντροφοι συνεργάζονταν στενά µε τον ηγέτη τους, τον οποίο φοβούνταν αλλά και θαύµαζαν: από τον Μπέρια, που η υπόλοιπη οµάδα φρόντισε να εκτελεστεί αµέσως µετά τον θάνατο του Στάλιν· τον Μόλοτοφ, που παρέµεινε µέλος της οµάδας ακόµα και όταν συνέλαβαν και εξόρισαν τη σύζυγό του· τον Ορτζονικίτζε, υπεύθυνο της βιοµηχανίας·τον Αντρέγεφ, που πήγαινε στις εκκαθαρίσεις ακούγοντας Μπετόβεν σε ένα φορητό γραµµόφωνο·ως τον Χρουστσόφ, που διέλυσε τελικά την οµάδα το 1957.

Από τις Μεγάλες Εκκαθαρίσεις και τον B΄ Παγκόσµιο ως την παράνοια των ύστατων χρόνων του σταλινισµού, το βιβλίο παρουσιάζει µια ολότελα νέα εικόνα του Στάλιν µέσα στον περίγυρό του – µια εικόνα που αλλάζει την αντίληψή µας για τη διακυβέρνηση του σοβιετικού καθεστώτος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.