Ανέκδοτα χειρόγραφα της Διδώς Σωτηρίου θα κυκλοφορήσουν το 2019
Ανέκδοτα χειρόγραφα της Διδώς Σωτηρίου θα κυκλοφορήσουν το 2019

Ανέκδοτα χειρόγραφα της Διδώς Σωτηρίου θα κυκλοφορήσουν το 2019

Ανέκδοτα κείμενα της Διδώς Σωτηρίου πρόκειται να συγκεντρωθούν σε τόμο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος το 2019. Τα κείμενα μιλούν για τον ρόλο του συγγραφέα ως πνευματικού ανθρώπου και ως οργανικού διανοούμενου, για τον κοινωνικό ρόλο του βιβλίου, όπως και για το από πού αντλεί ο συγγραφέας τη θεματολογία του, ποια είναι η σχέση του με το κοινό και πώς αντανακλάται ο συναισθηματικός του κόσμος στη λογοτεχνία του.

Τα υπό έκδοση χειρόγραφα (εναπόκεινται στη συλλογή του ΕΛΙΑ) περιλαμβάνουν ομιλίες και διαλέξεις της Δ. Σωτηρίου, καθώς και σκόρπιους συλλογισμούς. Το υλικό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρέθηκε σε κιβώτια και πατάρια, ή ακόμα και μέσα σε τοίχους, στους τόπους διαμονής της Διδώς Σωτηρίου (οδός Κοδριγκτώνος – Κυψέλη, οδός Υφασίου – Άνω Ιλίσια, Βασιλικά Ιστιαίας).

Η αρχική ταξινόμηση έγινε από τη βιβλιοθηκονόμο Σοφία Μπόρα. Μια πρώτη επιλογή των κειμένων ξεκίνησε ο Νίκος Μπελογιάννης, ανιψιός και δικαιούχος του έργου της συγγραφέως. Τη σύνθεση και την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει η ομότιμη καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας Έρη Σταυροπούλου.

Θα είναι το πέμπτο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος μετά τον θάνατο (2004) της συγγραφέως. Έχουν προηγηθεί η συλλογή διηγημάτων Τυχαίο συναπάντημα και άλλες ιστορίες (2004), τα μυθιστορήματα Τα παιδιά του Σπάρτακου (2011), Ηλέκτρα (2014) και, τέλος, η μελέτη Τα πρώτα βήματα του Ψυχρού Πολέμου (2009).

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: