Αναζητούν με ακτίνες Χ τη σοφία του Γαληνού
Τον 2ο αιώνα μ.Χ. ο πρωτοπόρος αρχαίος φιλόσοφος και γιατρός Γαληνός πραγματοποίησε εμπεριστατωμένες μελέτες για μια σειρά από τομείς της ιατρικής (ανατομία, φαρμακολογία, χειρουργική, παθολογία και πολλούς ακόμα). Περίπου τρεις αιώνες αργότερα, κάποιος μετέφερε ορισμένες από τις παρατηρήσεις του Γαληνού σε ένα βιβλίο, στην αρχαία συριακή γλώσσα. Όμως κάπου τον 10ο αιώνα μ.Χ., κάποιος άλλος έξυσε το μελάνι από το βιβλίο για να γράψει από πάνω χριστιανικούς ψαλμούς, επίσης στην αρχαία συριακή γλώσσα.  Το βιβλίο εντοπίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στη Γερμανία, και τώρα Αμερικανοί ερευνητές στην Καλιφόρνια προσπαθούν να ανακτήσουν τα γραπτά του Γαληνού, βομβαρδίζοντας το βιβλίο με ακτίνες Χ.  Και οι 26 σελίδες του βιβλίου θα σκαναριστούν επί 10 ώρες η καθεμιά με τη χρήση ακτίνων Χ, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο, ώστε να είναι προσβάσιμα σε ερευνητές που θα θελήσουν να τα εξετάσουν. Μέχρι τώρα, πάντως, οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν όλο το κρυμμένο κείμενο, το οποίο σε ορισμένα σημεία φαίνεται πως έχει σβηστεί εντελώς.

Αναζητούν με ακτίνες Χ τη σοφία του Γαληνού

Τον 2ο αιώνα μ.Χ. ο πρωτοπόρος αρχαίος φιλόσοφος και γιατρός Γαληνός πραγματοποίησε εμπεριστατωμένες μελέτες για μια σειρά από τομείς της ιατρικής (ανατομία, φαρμακολογία, χειρουργική, παθολογία και πολλούς ακόμα). Περίπου τρεις αιώνες αργότερα, κάποιος μετέφερε ορισμένες από τις παρατηρήσεις του Γαληνού σε ένα βιβλίο, στην αρχαία συριακή γλώσσα. Όμως κάπου τον 10ο αιώνα μ.Χ., κάποιος άλλος έξυσε το μελάνι από το βιβλίο για να γράψει από πάνω χριστιανικούς ψαλμούς, επίσης στην αρχαία συριακή γλώσσα.

Το βιβλίο εντοπίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στη Γερμανία, και τώρα Αμερικανοί ερευνητές στην Καλιφόρνια προσπαθούν να ανακτήσουν τα γραπτά του Γαληνού, βομβαρδίζοντας το βιβλίο με ακτίνες Χ.

Και οι 26 σελίδες του βιβλίου θα σκαναριστούν επί 10 ώρες η καθεμιά με τη χρήση ακτίνων Χ, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο, ώστε να είναι προσβάσιμα σε ερευνητές που θα θελήσουν να τα εξετάσουν. Μέχρι τώρα, πάντως, οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν όλο το κρυμμένο κείμενο, το οποίο σε ορισμένα σημεία φαίνεται πως έχει σβηστεί εντελώς.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση ενός ινδικού εκδοτικού οίκου να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με «Μεγάλους Ηγέτες», απευθυνόμενο σε παιδιά, τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας φιγουράρει δίπλα σε...

ΝΕΑ
Βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους των βραβείων του για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: