Ο μέσος Αμερικανός διάβασε 4 βιβλία τον τελευταίο χρόνο
Ο μέσος Αμερικανός διάβασε 4 βιβλία τον τελευταίο χρόνο

Ο μέσος Αμερικανός διάβασε 4 βιβλία τον τελευταίο χρόνο

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς έχουν διαβάσει έστω ένα βιβλίο τους τελευταίους 12 μήνες, με την τάση αυτή να διατηρείται σταθερή, αλλά τη χρήση εναλλακτικών μορφών βιβλίων, όπως audiobooks και e-books, να αυξάνεται, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center.

Τα τυπωμένα βιβλία εξακολουθούν βέβαια να κυριαρχούν, καθώς το 67% των Αμερικανών έχει διαβάσει έστω ένα τυπωμένο βιβλίο τους τελευταίους 12 μήνες, όμως παράλληλα το 26% έχει διαβάσει τουλάχιστον ένα e-book και το 18% ένα audiobook.

Πάντως, οι περισσότεροι από τους Αμερικανούς που διαβάζουν βιβλία μένουν πιστοί αποκλειστικά στην έντυπη μορφή τους (39%), ενώ λιγότεροι είναι αυτοί που διαβάζουν και τυπωμένα βιβλία αλλά και e-books (29%), και ακόμα λιγότεροι αυτοί που διαβάζουν αποκλειστικά e-books (7%).

Συνολικά, ο μέσος Αμερικανός έχει διαβάσει 4 βιβλία τους τελευταίους 12 μήνες, μια τάση που παραμένει αμετάβλητη από το 2011, όταν το Pew Research Center ξεκίνησε να ερευνά τις αναγνωστικές συνήθειες των Αμερικανών.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση ενός ινδικού εκδοτικού οίκου να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με «Μεγάλους Ηγέτες», απευθυνόμενο σε παιδιά, τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας φιγουράρει δίπλα σε...

ΝΕΑ
Βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους των βραβείων του για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: