Το γράμμα απόρριψης που δεν πτόησε την Ούρσουλα Λε Γκεν
Το γράμμα απόρριψης που δεν πτόησε την Ούρσουλα Λε Γκεν

Το γράμμα απόρριψης που δεν πτόησε την Ούρσουλα Λε Γκεν

H συγγραφέας φαντασίας Ούρσουλα Λε Γκεν, που απεβίωσε τον προηγούμενο μήνα, είχε αναρτήσει στην προσωπική της ιστοσελίδα (η οποία παραμένει σε λειτουργία και μετά τον θάνατό της) μια επιστολή απόρριψης που έλαβε από εκδότη για το βιβλίο The Left Hand of Darkness, το οποίο αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία.

Ο λόγος που είχε αναρτήσει την επιστολή ήταν «για να κάνω οποιονδήποτε μόλις έλαβε μια επιστολή απόρριψης να νιώσει καλύτερα» ενώ από αυτήν αφαίρεσε το όνομα του εκδοτικού οίκου «επειδή είμαι πολύ καλός άνθρωπος».

Η επιστολή, που απευθυνόταν προς την ατζέντισσά της, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητή κ. Κιντ,

Η Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν γράφει εξαιρετικά καλά, όμως με λύπη θα πρέπει να σας πω ότι δεν μπορώ να σας υποβάλω κάποια προσφορά για το μυθιστόρημα με βάση αυτήν και μόνο την ιδιαίτερα διακεκριμένη ικανότητα. Το βιβλίο είναι τόσο ατέλειωτα πολύπλοκο με λεπτομέρειες αναφορών και πληροφορίες, οι ενδιάμεσοι θρύλοι γίνονται τόσο ενοχλητικοί, παρά τη συνάφειά τους, που η ίδια η δράση της ιστορίας μοιάζει να μένει απελπιστικά στάσιμη και το βιβλίο, τελικά, ακατανόητο. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι τόσο στεγνό, τόσο ελλιπές σε ρυθμό, που το όποιο δράμα και ενθουσιασμός που θα μπορούσε να έχει το μυθιστόρημα διαλύεται εξ ολοκλήρου από αυτό που φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις, ως άσχετο υλικό. Παρ' όλα αυτά, σας ευχαριστώ που μας σκεφτήκατε. Το χειρόγραφο του The Left Hand of Darkness σας επιστρέφεται εσωκλειόμενο.

Ειλικρινά δικός σας».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση ενός ινδικού εκδοτικού οίκου να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με «Μεγάλους Ηγέτες», απευθυνόμενο σε παιδιά, τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας φιγουράρει δίπλα σε...

ΝΕΑ
Βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους των βραβείων του για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: