Δημοτική βιβλιοθήκη με προίκα 3.000 βιβλία στην Πυλαία

Δημοτική βιβλιοθήκη με προίκα 3.000 βιβλία στην Πυλαία

Στους δημότες της Πυλαίας παραδόθηκε η δημοτική βιβλιοθήκη της περιοχής, μαζί με την προίκα 3.000 βιβλίων και μιας πλούσιας Λαογραφικής Συλλογής, που φιλοξενείται στο ίδιο οίκημα.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Η γνώση είναι δύναμη. Είμαι χαρούμενος εγκαινιάζοντας τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη μας, με την οποία διευρύνουμε το δίκτυο των δημοτικών βιβλιοθηκών μας και στην Πυλαία. Είμαι βέβαιος ότι ο χώρος θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας, αλλά και από τη νέα γενιά της Πυλαίας, που αγαπά ιδιαίτερα τον πολιτισμό και το βιβλίο» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από τη δημιουργία της πρώτης Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Πυλαία, έχει ξεκινήσει με επιτυχία στον χώρο του παλιού δημαρχείου η αντίστοιχη στο Πανόραμα. Μάλιστα, την επόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η αντίστοιχη δημοτική βιβλιοθήκη Ασβεστοχωρίου, ώστε όλες οι «πρωτεύουσες» των πρώην δήμων να έχουν τη βιβλιοθήκη τους.

Στο δίκτυο των βιβλιοθηκών του δήμου θα πρέπει να προστεθούν και οι πέντε στάσεις-βιβλιοθήκες που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν από το 2016 (στο Φίλυρο και το Πανόραμα) προς τέρψη και εξυπηρέτηση των βιβλιόφιλων επιβατών, οι οποίες μάλιστα έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς για την πρωτοπορία τους, ενώ υπάρχουν και οι σημαντικές ανά περιοχή σχολικές βιβλιοθήκες, που εξυπηρετούν και τους πολίτες.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank για όλο τον Δεκέμβριο

Για άλλη μια φορά, η Alpha Bank δίνει την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει με μεγάλη έκπτωση μια πολύ σημαντική έκδοση: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ο τόμος Το ελληνικό τραγούδι από το 1821...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: