Γερμανική διάκριση για βιβλίο που σατιρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Γερμανική διάκριση για βιβλίο που σατιρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ένα βιβλίο που σατιρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη γραφειοκρατία της κέρδισε φέτος το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου, το οποίο συνοδεύεται από έπαθλο ύψους 25.000 ευρώ.

Πρόκειται για το βιβλίο Die Haupstadt (Η πρωτεύουσα) του Αυστριακού συγγραφέα Ρόμπερτ Μενάσε, το οποίο ξεκινά με μια σκηνή όπου καταγράφεται το πανδαιμόνιο που προκαλεί ένα γουρούνι που τρέχει σε μία από τις κεντρικές πλατείες των Βρυξελλών.

«Οι σύγχρονοι καιροί παρουσιάζονται λογοτεχνικά τόσο καλά, που οι σύγχρονοι αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους και οι επόμενες γενιές θα κατανοούν καλύτερα αυτή την εποχή» ανέφερε η γερμανική Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών.

Η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten χαρακτηρίζει το Die Haupstadt ως «μία έκκληση να θυμηθούμε τι βρίσκεται στο κέντρο του “σχεδίου της ευρωπαϊκής ειρήνης” και να έχουμε το θάρρος να το προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: