Συντηρητικός εκδοτικός οίκος τα βάζει με τους «New York Times»

Συντηρητικός εκδοτικός οίκος τα βάζει με τους «New York Times»

Στο στόχαστρο του εκδοτικού οίκου συντηρητικών τάσεων Regnery Publishing βρέθηκε η εφημερίδα New York Times για τη λίστα των best sellers που δημοσιεύει κάθε εβδομάδα, καθώς ο εκδοτικός οίκος υποστηρίζει πως η λίστα αυτή ευνοεί σκόπιμα τα «αριστερόστροφα» βιβλία.

Η Regnery κατήγγειλε τους New York Times για το γεγονός ότι το βιβλίο της Το μεγάλο ψέμα: Εκθέτοντας τις ναζιστικές ρίζες της αμερικανικής Αριστεράς βρέθηκε στην έβδομη θέση της λίστας των best sellers της εφημερίδας, ενώ και το Απροσπέλαστες ζώνες: Πώς η σαρία έρχεται σε μια γειτονιά δίπλα σας βρέθηκε σε χαμηλότερη θέση από αυτήν που θα άξιζε να είναι, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο. Έτσι, αποφάσισε να μην αναγνωρίζει στο εξής τις λίστες της εφημερίδας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συγγραφείς του δεν θα μπορούν πλέον να αναγνωρίζονται ως «πιο ευπώλητοι συγγραφείς των New York Times», ένας τίτλος που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των New York Times Τζόρνταν Κόεν απάντησε πως πολλές φορές συντηρητικοί συγγραφείς έχουν φτάσει ψηλά στις λίστες των best sellers και υπογράμμισε: «Ο στόχος μας είναι οι λίστες μας να αντανακλούν αυθεντικά best sellers. Οι πολιτικές απόψεις των συγγραφέων δεν έχουν βαρύτητα για τις λίστες μας, και ο ισχυρισμός ότι χειραγωγούμε τις λίστες για να αποκλείσουμε βιβλία για πολιτικούς λόγους είναι απλώς γελοίος».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: