5ος Διαγωνισμός Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»
5ος Διαγωνισμός Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»

5ος Διαγωνισμός Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»


O Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια», η εφημερίδα «Καστελλιώτικα Νέα», το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Literature.gr προκηρύσσουν τον E’ Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Το Σχολείο».

Ο διαγωνισμός, που μετρά ήδη πέντε χρόνια ζωής, έχει ως στόχο την προβολή του έργου του Στέλιου Ξεφλούδαν αλλά και την ανάδειξη νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο. Ο συγγραφέας γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στα Καστέλλια και θεωρείται ο εισηγητής του «εσωτερικού μονολόγου» στην ελληνική λογοτεχνία.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους μετέχουν της ελληνικής παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας, χωρίς όριο ηλικίας. Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα, το οποίο να μην έχει ποτέ δημοσιευθεί. Το καθένα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3.000 λέξεις.

Θέμα του Ε’ Διαγωνισμού είναι «Το σχολείο». Τα δώδεκα πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική ανθολογία. Για τη συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα. Πέρα από τα τρία πρώτα βραβεία, θα δοθεί το Ειδικό Βραβείο «Γιώργης Χαλατσάς» σε διήγημα που θα αναφέρεται στα Καστέλλια. Θα δοθούν ακόμη 12 έπαινοι.

Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά με την ένδειξη «Για τον Ε’ διαγωνισμό διηγήματος “Στέλιος Ξεφλούδας”» ως ακολούθως:

Παραλήπτης
Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια»
Κτίριο Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών
Σίνα και Δαφνομήλη 1Α, Αθήνα 106 80

Διηγήματα παραλαμβάνονται από τις 15 Ιανουαρίου του 2017. Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Ιουνίου του 2017, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας, που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Μέσα είναι τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail. Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού εκ μέρους του Συλλόγου μετέχουν ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Χαλατσάς, δικηγόρος-συγγραφέας, και ο αντιπρόεδρος Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι:
Νίκος Γκαμαρλιάς, νικητής Δ΄ Διαγωνισμού
Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή, Πρόεδρος Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Ντίνα Σαρακηνού, Διευθύντρια Literature.gr

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι νικητές των βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για το 2018

Με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ πραγματοποίησαν,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: