Η Ζυράννα Ζατέλη μεταφράζεται στην Αμερική

Η Ζυράννα Ζατέλη μεταφράζεται στην Αμερική


Το µυθιστορηµατικό σύµπαν της Ζυράννας Ζατέλη θα γνωρίσουν οι Αµερικανοί αναγνώστες, καθώς το βιβλίο της Και µε το φως του λύκου επανέρχονται (εκδ. Καστανιώτη) κυκλοφορεί στην Αµερική στις 25 Οκτωβρίου 2016, από το Yale University Press και σε µετάφραση David Connolly.

Το πρώτο µυθιστόρηµα της Ζυράννας Ζατέλη (είχαν προηγηθεί οι συλλογές διηγηµάτων Περσινή αρραβωνιαστικιά και Στην ερηµιά µε χάρη) έκανε επιτυχία από τη στιγµή που κυκλοφόρησε, το 1993, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήµατος (1994) και παραµένει στις πρώτες επιλογές των αναγνωστών εδώ και είκοσι τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει και ο Κωστής Παπαγιώργης στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια τύχη να µπει σε έναν εραλδικό κόσµο, όπου οι άνθρωποι υπάρχουν σαν διαλυµένα είδωλα, τα οποία εµπλέκονται στο αφηγηµατικό υφάδι µε τον αινιγµατικό τρόπο που µια µουσική φράση παρεισφρέει αναπάντεχα σε ένα ζωγραφικό πίνακα».

Η Ζυράννα Ζατέλη μεταφράζεται στην Αμερική

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: