Υπέρ της Ελλάδας τάσσονται 90 Αυστριακοί συγγραφείς για το προσφυγικό

Υπέρ της Ελλάδας τάσσονται 90 Αυστριακοί συγγραφείς για το προσφυγικό


Την πλήρη στήριξή τους στην Ελλάδα αναφορικά με την προσφυγική κρίση εξέφρασαν 90 Αυστριακοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ελφρίντε Γέλινεκ. Στη μακροσκελή Διακήρυξη Διαμαρτυρίας που συνυπέγραψαν ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, «ενόψει μίας επαπειλούμενης ανθρωπιστικής καταστροφής, για της οποίας την όξυνση φέρει την ευθύνη ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως επισημαίνουν.

Ταυτόχρονα, οι Αυστριακοί συγγραφείς διαχωρίζουν πλήρως την θέσης τους από την κυβέρνησή τους. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «Στην Ελλάδα, η οποία ήδη σηκώνει τεράστιο βάρος και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο με την αμετάπειστη και μη διπλωματική στάση ορισμένων εθνικών κυβερνήσεων», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση της χώρας τους.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: