Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα στη «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας»

Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα στη «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας»


Μια μεγάλη τιμή επιφύλασσε η νέα χρονιά στον 79χρονο νομπελίστα Περουβιανό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα (γενν. 1936, Αρεκίπα, Περού), ο οποίος θα δει το έργο του να εντάσσεται στην περίφημη «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας» των Εκδόσεων Γκαλιμάρ (Bibliothèque de la Pléiade, Éditions Gallimard), με άλλα λόγια στο πάνθεον της παγκόσμιας λογοτεχνίας – κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν συγγραφέα που βρίσκεται ακόμη εν ζωή. Η εν λόγω έκδοση θα είναι δίτομη και θα περιλαμβάνει οκτώ μυθιστορήματα του Λιόσα· ως ημερομηνία έκδοσης έχει οριστεί η 24η Μαρτίου 2016.

Η «Βιβλιοθήκη της Πλειάδας» περιλαμβάνει περίπου 600 τίτλους 200 συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι: Λέων Τολστόι, Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Εμίλ Ζολά, Μαρσέλ Προυστ, Αρθούρος Ρεμπό. Ο Αντρέ Ζιντ ήταν ο πρώτος συγγραφέας που δέχτηκε εν ζωή τη μεγάλη αυτή τιμή το 1939, ο Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι ο δέκατος έκτος.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλία που φωτίζουν στο σκοτάδι ενόψει της ολικής έκλειψης στις ΗΠΑ

Παροξυσμός επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της ολικής έκλειψης ηλίου που θα παρατηρηθεί στις 21 Αυγούστου, η πρώτη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από αμερικανικό έδαφος από το 1991. Κι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER