ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2014

ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2014Τα καταστήματα Public διοργανώνουν πρώτη φορά φέτος τα Βραβεία Βιβλίου Public, με βασικό στόχο να αναδείξουν τους κορυφαίους ελληνικούς τίτλους που κέρδισαν τους αναγνώστες μέσα στο 2013 και να τιμήσουν τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, με περισσότερους από 1.000 ελληνικούς τίτλους, ενώ προτεραιότητα δίνεται στις αναγνωστικές επιλογές του κοινού. Έτσι, από τις 19 Μαρτίου όλοι οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα βιβλία που οι ίδιοι ξεχώρισαν μέσα στο 2013, στο www.publicbookawards.gr, και να αναδείξουν τους νικητές στην κάθε κατηγορία. Επίσης, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν και στα καταστήματα Public, σε ειδικά σημεία ψηφοφορίας.

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι εξής:
Μυθιστόρημα της χρονιάς (περιλαμβάνει μυθιστόρημα, διήγημα ή νουβέλα)
Non-Fiction (περιλαμβάνει δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία ή μαρτυρία)
Ποίηση
Παιδική λογοτεχνία
Εφηβική λογοτεχνία
Μαγειρική
Μεγάλες συγκινήσεις (ή αλλιώς το βιβλίο που σε έκανε να κλάψεις με μαύρο δάκρυ ή το βιβλίο που σε έκανε να γελάσεις μέχρι δακρύων!)

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και τρία βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα δύο αφορούν βράβευση εκδοτών, ενώ το τρίτο αφορά το Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public, όπου η ψήφος προκύπτει από τους πωλητές των βιβλιοπωλείων της αλυσίδας.

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις:
Στην 1η φάση, που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον αγαπημένο του τίτλο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών βιβλίων, τα οποία εκδόθηκαν πρώτη φορά το 2013. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες, αλλά έναν και μόνο τίτλο βιβλίου.
Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

[επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: