fbpx

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κύκλο συνομιλιών με συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης που έγραψαν για την Αθήνα διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κάθε Πέμπτη, από τις 20 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάδειξη της κοινωνικής ταυτότητας της πόλης, αξιοποιώντας τις βιωματικές ιστορίες και διηγήσεις ιστορικών και συγγραφέων.

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο κύκλος συνομιλιών ξεκινά με το βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη Χειροποίητη πόλη. Ένα βιωματικό οδοιπορικό στις περιοχές της πρωτεύουσας, που στη διάρκεια των περιπλανήσεων εμφανίζεται άλλοτε οικεία και άλλοτε ξένη.

Η δεύτερη συνάντηση του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου με το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου Το πρόσωπο της Αθήνας. Μια περιπλάνηση στις συνοικίες της Αθήνας με οδηγό τις προσόψεις των κτιρίων είναι ταυτόχρονα και μια ξενάγηση στα αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν το γούστο των Αθηναίων ολόκληρο τον 20ό αιώνα.

Τον συντονισμό των συναντήσεων έχει αναλάβει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης»: Ακαδημίας 50
Ώρα έναρξης: 19.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
[Επιμέλεια: Ρ.Μπ.]

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.