P.I.G.S. / ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ «SAVE»

P.I.G.S. / ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ «SAVE»


PIGSΤο Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ ολοκληρώνει τη νέα του διεθνή παραγωγή «
P.I.G.S. / Σωτηρία» με τις παραστάσεις της Αθήνας.

Το ακρωνύμιο «Ρ.Ι.G.S. (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)» (Portugal – Ireland - Greece – Spain), που χρησιμοποιείται στις μέρες μας από κύκλους δυτικών αναλυτών, επενδυτών και σχολιαστών, ως συνοπτικός τρόπος αναφοράς στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης, συνιστά μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού κοινωνιολογικού φαινομένου της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε κρίσιμες περιόδους, και μάλιστα της πιο επικίνδυνης μορφής του: της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης συνανθρώπων μας μέσα από τη λεκτική βία της «απο-ανθρωποποίησης».

Με πρόσχημα τον όρο, θα επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθούμε σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης. 

To Project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.

Συντελεστές:

Σύλληψη - Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Mαρίλλη Mαστραντώνη

Σκηνικά - Κοστούμια: Tέλης Kαρανάνος, Aλεξάνδρα Σιάφκου

Μουσική & Video: Άρις Zάγκλης

Κίνηση: Χριστίνα Kατσίκη-Σαχτούρη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Mαρία Παρτσιλίβα

Βοηθός Παραγωγής: Θανάσης Βλαχόπουλος

Περφόρμερ: Δημήτρης Δρόσος, Δάκης Μαυρουδής, Βάσια Πασπάλη, Θεοδοσία Σαββάκη, Tσαμπίκα Φεσάκη, Δων Χριστοδούλου

Παραγωγή: ENTΡOΠIA

Με την υποστήριξη του Eυρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος

Παραστάσεις: 15-21 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο ΡΟΕΣ

[Ιάκχου 16, Μετρό: Κεραμεικός, τηλ. ταμείου: 210.3474312 (5.30-10 μ. μ.)]

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο, φοιτητικό, ατέλειες)

εικαστική έκθεση «SAVE» Η εικαστική έκθεση «SAVE» σε επιμέλεια Γιώργου Τσεριώνη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ στα πλαίσια της νέας του διεθνούς παραγωγής «P.I.G.S. / Σωτηρία».

SAVE: Να γίνει ασφαλής, να αποκτήσει ασφάλεια, να προστατευτεί από τραυματισμό, καταστροφή ή οποιουδήποτε είδους κακό, να γλυτώσει έναν επικείμενο κίνδυνο, να σώσει ένα σπίτι...

Στην έκθεση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καταθέτουν ένα κριτικό σχόλιο πάνω στη σχέση της σύγχρονης πολιτισμικής και πολιτικής συνθήκης στη χώρα μας, με εκείνες τις ρωγμές στην οπτική της νεωτερικότητας που ώθησαν κάποτε στο ρομαντικό αίτημα για μια «συνολική εμπειρία της Ουτοπίας», πέραν του περιορισμού της απόστασης, ξεπερνώντας τον χώρο και τον χρόνο. Τέλος ή αρχή του εφιάλτη, του οικείου ως εφιάλτη ή μήπως άνοιγμα σε μια νέα οικειότητα; Κάθε απάντηση μένει εκκρεμής, ώσπου ο θεατής να ψάξει για την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο σύμπαν της εικόνας και μέσα απ' αυτό το ταξίδι να βρει τη δική του γενέθλια γη.

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις ως ζητούμενο, η έκθεση διαπραγματεύεται τις συνθήκες προστασίας, διάσωσης, ίασης από πιθανό κίνδυνο σε ένα ηθικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Ανδρέας Βούσουρας, Λίνα Γάκη, Γιώργος Γύζης, Μπάμπης Καραλής, Georgia Κοtretsos, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Βίλλυ Μανωλάκου, Νίκος Παλαιολόγος, Λία Πέτρου, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιάννης Σινιόρογλου, Κωνσταντίνος Σταματίου, Μαρία Τσαγκάρη, Γιώργος Τσεριώνης, Πάνος Φαμέλης, Έφη Φουρίκη, Γιάννης Χριστάκος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης

Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.

Διάρκεια: 16 Οκτωβρίου-15 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: Δευτέρα-Κυριακή 2-9 μ.μ.

[Ξενοδοχείο «Πίνδαρος», Σοφοκλέους 24 και Αθηνάς, Αθήνα]

Είσοδος ελεύθερη.

Με την υποστήριξη του Eυρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος

 

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: