fbpx

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤΓια πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες εκτιμάται ότι μπορεί να πουληθεί ένα χειρόγραφο του Σάμιουελ Μπέκετ που πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον ερχόμενο μήνα.

Δεν πρόκειται ωστόσο για ένα απλό χειρόγραφο, αλλά για ένα «εξαιρετικά πλούσιο» χειρόγραφο του πρώτου μεγάλου μυθιστορήματος του συγγραφέα, Murphy. Πρόκειται για έξι τετράδια, που περιλαμβάνουν εκτεταμένες διορθώσεις, αλλά και σχέδια του Μπέκετ, στα οποία απεικονίζονται μεταξύ άλλων ο φίλος και μέντοράς του Τζέιμς Τζόις, ο Τσάρλι Τσάπλιν, αλλά και ο ίδιος ο Μπέκετ.

«Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», δηλώνει ο ειδικός στα χειρόγραφα Γκάμπριελ Χίτον, εξηγώντας: «Αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλος συγγραφέας είναι ο Μπέκετ, έχει παγκόσμιο κοινό, και αυτό είναι ένα πολύ ουσιαστικό χειρόγραφο ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου. Είναι το είδος του υλικού που είναι πολύ, πάρα πολύ σπάνιο στην αγορά, και το γεγονός ότι δεν έχει εξεταστεί από μελετητές το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον».
Το χειρόγραφο βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή από τη δεκαετία του 1960 και θα δοθεί σε δημοπρασία από τον οίκο
Sothebyʼs.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.