fbpx

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝΔεν έλειψαν τα απρόοπτα στην πρόσφατη απονομή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2012, καθώς το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, υπεύθυνο για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, μετά την απόφασή του να κλείσει το ΕΚΕΒΙ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την εκδήλωση απουσίαζε ο κεντρικός τιμώμενος (Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων), Θανάσης Βαλτινός, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Μάλιστα, μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», ο Θανάσης Βαλτινός, αντιπρόεδρος μέχρι πρότινος στο καταργηθέν ΕΚΕΒΙ δήλωσε ότι αν είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση «δε θα έχανα την ευκαιρία να θυμίσω ευγενικά και χαμογελώντας στον κ. Τζαβάρα ότι, αφού τα έκανε μπάχαλο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας βουλευτής του νομού Ηλείας. Δυστυχώς».

Όμως οι σπόντες προς τον υπουργό δεν απουσίαζαν από την εκδήλωση, καθώς Μένης Κουμανταρέας και Έρση Σωτηροπούλου δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

«Είχαμε ένα Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το διαλύσαμε», τόνισε ο Μένης Κουμανταρέας, σχολιάζοντας ότι τώρα το κράτος τιμά τον συγγραφέα που ήταν επικεφαλής του, ενώ από την πλευρά της η Έρση Σωτηροπούλου έκανε λόγο για «μετωπική σύγκρουση» με το βιβλίο, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος του βιβλίου έχει κατακρεουργηθεί.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.