«Τζένη, η καρναβαλίστρια»
«Τζένη, η καρναβαλίστρια»

«Τζένη, η καρναβαλίστρια»

«Όποιος μιλάει άσχημα για τους προηγούμενους θεραπευτές του, θα μιλήσει άσχημα και για σένα». Αυτή τη βασική αρχή πόσο εύκολα αλήθεια τη ξεχνάμε όλοι μας: όχι μόνον οι νέοι συνάδελφοι που κολακεύονται εύκολα και κορδώνονται όταν ο πελάτης τους πλέκει το εγκώμιο και κατηγορεί συγχρόνως ως «άχρηστους» όλους του προηγούμενους γιατρούς, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ξεχνούν πολύ εύκολα το χρυσό κανόνα, υποκύπτοντας στο θανάσιμο αμάρτημα της υπεροψίας.

Η Τζένη έβαλε σταυροπόδι τα πόδια της αφήνοντας την, ήδη κοντή, φούστα να αποκαλύπτει τα μεριά της. Είχε έρθει στο ιατρείο ντυμένη σαν καρναβάλι (περιδέραια, χαϊμαλιά, βραχιόλια και δακτυλίδια σε όλα της τα δάκτυλα), και έτοιμη για όλα. Πριν αρχίσει να μου εκθέτει το πρόβλημά της, κι αφού ζήτησε την άδειά μου να καπνίσει, σάλιωσε επιδεικτικά ένα πουράκι περνώντας το δυο τρεις φορές κατά μήκος από τα έντονα βαμμένα χείλη της, κι έπειτα το έβαλε στο στόμα ζητώντας μου φωτιά.

Χειρονομία που επαναλάμβανε στα κυριλέ μπαρ και κλαμπ της παραλιακής, όπου δούλευε ένα φεγγάρι ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Με τα αγγλικά και τα γαλλικά της και κάποια αόριστη γνώση καλών τρόπων και κοσμικής συμπεριφοράς ήταν ιδανική να συνοδεύει τους άξεστους λεφτάδες θαμώνες και τους παραλήδες μεγαλοδικηγόρους και μεσήλικες επιχειρηματίες με το δέος των ξένων γλωσσών στα πριβέ πάρτι και τους κρυφούς οντάδες. Είχε δει πολλές φορές το χάραμα πάνω σε κάποιο κότερο, εκεί στο Ναυτικό Όμιλο του Αλίμου και της Βουλιαγμένης, μεθυσμένη από βότκα και βουλμπεγκάλ κι αφού είχε χορέψει ξυπόλητη πάνω στα τραπέζια και τις κοιλιές τους.

Ήρθε με το αίτημα να τις γράψω τα ηρεμιστικά με την κόκκινη και τη δίγραμμη συνταγή, γιατί ο τελευταίος της γιατρός παρόλο που την πήδηξε για κάνα εξάμηνο στο ιατρείο του, τώρα φοβήθηκε τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά, και την έδιωξε από πελάτισσα. Πελάτισσα του τελευταίου ραντεβού, εκείνες οι «πελάτισσες» που κλείνουν το ιατρείο, αφού ο γιατρός απελευθερώσει για σήμερα τη γραμματέα του. Εκείνο το βιαστικό σεξ στον καναπέ ή την μπερζέρα, με ένα μπουκάλι βότκας που βγαίνει ως δια μαγείας μέσα από την κούφια υδρόγειο σφαίρα που διακοσμεί το ιατρείο.

Ένας άλλος συνάδελφος, ψυχίατρος στα Νότια Προάστια, της είχε μάθει να τραβάει μυτιές κοκαΐνης και μάλιστα δε δίστασε στιγμή να μου φανερώσει το ονοματεπώνυμό του. Από μένα ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητούσε να της συνταγογραφήσω τα εξής, στο όνομα πάντα των «κακών συναδέλφων» που της τα έμαθαν: δυο κουτιά ζομιγκόν, έξι κουτιά λεξοτανίλ των τριών, τέσσερα ιπνοσεντόν, έξι βουλμπεγκάλ, δέκα στεντόν των δέκα, τρία σεροξάτ των τριάντα, τρία ζάναξ του ενός, οκτώ λοναρίντ και δέκα λοναλγκάλ, είκοσι κουτιά στιλνόξ.

Δεν είχε λεφτά να με πληρώσει (φυσικά), είχε κάτι μετρημένα ίσα-ίσα για το φαρμακείο, αν και το παιδί που το κρατούσε της έκανε πίστωση, και ήταν καλεσμένος της τακτικά στο κέντρο της παραλιακής που δούλευε τελευταία. Μάλιστα κάλεσε και μένα με όλα τα έξοδα δικά της: «σας περιμένω, γιατρέ, με την παρέα σας».

Πριν φύγει θυμωμένη, επειδή δεν της έκανα το χατίρι κι από όσα μου ζητούσε της έγραψα μετά βίας ένα κουτί από ένα φάρμακο, με κέρασε ένα απ’ τα πουράκια «moods» που κάπνιζε. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να μοιραστεί με τους άλλους, και το πήρα ως ανταμοιβή της επίσκεψης μια και δεν με πλήρωσε.

Δεν πέρασαν λίγες βδομάδες κι άκουσα απ’ τα αλάνια στη Νέα Σμύρνη, πως η Τζένη έβριζε και μένα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: