Νίκος Θρασυβούλου
Νίκος Θρασυβούλου

Νίκος Θρασυβούλου

Νομίζω ότι η προσπάθειά μου αυτή έχει τελικά ένα καλό αποτέλεσμα, αν κρίνει κανείς από την ακροαματικότητά της, αλλά και από το γεγονός ότι έχουν ήδη φιλοξενηθεί εκεί πάνω από 300 λογοτέχνες καταξιωμένοι, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι. Μάλιστα, η μοίρα το ήθελε να είμαι ο τελευταίος στον οποίο παρουσίασε το βιβλίο του και έδωσε συνέντευξη ο αείμνηστος και πολυαγαπημένος Μένης Κουμανταρέας. Αυτό όμως που με γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και το παρουσιάζω με πολύ κέφι είναι οι «Συναντήσεις με συγγραφείς» στο Café Ianos, εκεί όπου έχω ήδη φιλοξενήσει 16 κορυφαίες Ελληνίδες και κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, σε ανοιχτές συζητήσεις για τη ζωή και την τέχνη τους. Με συγκινεί δε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον «Ιανό» μπορούμε με άνεση χρόνου να σεργιανήσουμε μαζί με τους συγγραφείς και το κοινό όλη τη ζωή τους και να δούμε εικόνες και γεγονότα που ελάχιστοι γνωρίζουν, και αν.

Η προετοιμασία τόσο των ραδιοφωνικών εκπομπών μου, όσο και των «Συναντήσεων» στον «Ιανό» απαιτεί συνεχή μελέτη, όπως και γνωριμία σε βάθος της ζωής και του έργου των καλεσμένων μου. Όλες αυτές οι πληροφορίες κυοφορούνται και στη συνέχεια μεταφέρονται από μικροφώνου έτσι ώστε ο κάθε ακροατής-θεατής να μπορεί να μετέχει στο περιεχόμενο της συζήτησης, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά σε παρουσιάσεις βιβλίων, όπου πολλοί ομιλητές μετατρέπουν την παρουσίαση σε φιλολογικό βραδινό και επίδειξη γνώσεων, γεγονός που κουράζει αφάνταστα το κοινό. Άλλωστε, η αθρόα προσέλευση του κόσμου στις «Συναντήσεις» στον «Ιανό» αφενός μεν δείχνει πόσο αγαπά ο κόσμος τους λογοτέχνες μας, αφετέρου πόσο διψά να τους ακούσει σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Τέλος, επανερχόμενος στη σχέση μου με το βιβλίο, δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να ζήσω χωρίς τη συντροφιά και τη μυρωδιά των βιβλίων μου, μάλιστα καθημερινά ασχολούμαι μαζί τους τουλάχιστον τρεις ώρες και ποτέ δεν μου παραπονέθηκαν ότι τα παραμελώ...

Ο Νίκος Θρασυβούλου με τον Μένη Κουμανταρέα, δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του, στον ΒΗΜΑ FM.Ο Νίκος Θρασυβούλου με τον Μένη Κουμανταρέα, δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του, στον ΒΗΜΑ FM.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Η Ελένη Λιντζαροπούλου σε α΄ πρόσωπο

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς μπορεί να γράφει κανείς σε «μη α΄ πρόσωπο», ακόμη κι όταν χρησιμοποιεί β΄ ή γ΄. Τα ποιήματα και τα κείμενά μου, ακόμη κι όταν μιλούν για ιδέες, εμπειρίες και αισθήματα άλλων ή όταν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: