ΥΓΡΑ ΜΑΤΙΑ

ΥΓΡΑ ΜΑΤΙΑτου Κωνσταντίνου Μπούρα

Το «μελό» είναι ένα μάλλον κατασυκοφαντημένο είδος, αφού μελοδραματική είναι και η Ιοκάστη στον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή και η Φαίδρα στον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και οι πρωταγωνιστές στην Αυλή των Θαυμάτων του Καμπανέλλη, για να έρθουμε στη σύγχρονη εποχή.

Ο Κωνσταντίνος Παππάς συνέγραψε συνειδητά – πιστεύω – ένα ανατρεπτικά παλιομοδίτικο έργο, όπου ο ρομαντισμός παίρνει τη ρεβάνς από τον κυνισμό κι ο συναισθηματισμός από το σαδομαζοχισμό. Στο υπόβαρθο αυτού του έργου είναι η ουμανιστική θεώρηση του ανθρώπινου όντος ως μαθητού στο σχολείον «Ο κόσμος», όπου αναζητά την αυτογνωσία για να ατενίσει γαλήνιος το υπαρξιακό του κενό και να δώσει ένα νόημα στη ζωή του.

Οι δύο έρωτές του έρχονται στη ζωή «για τη Ζωή, για την Αγάπη και για το Θάνατο», όπως λέει το κείμενο και τα κερδίζουν, όχι όλοι όλα, αλλά ό,τι ο καθένας τους επιλέγει. Ο νέος από την επαρχία που άγεται και φέρεται από τους δαίμονες των ενοχών που του έχει ενσταλάξει ένα πανίσχυρο υπερ-εγώ βρίσκει, αναπόφευκτα (;) το Θάνατο. Ο άλλος νέος, πρώην επαρχιώτης και νυν συνειδητοποιημένος gay ξέρει ότι πρέπει να παλέψει για τον άρτον και το φιλί το επιούσιον και κερδίζει τη Ζωή. Αμφότεροι κατακτούν την Αγάπη και λυτρώνονται.

Ο Βασίλης Τσιγκριστάρης είναι το καινούργιο απόκτημα του ελληνικού θεάτρου. Θα τον δούμε, νομίζω, σε σημαντικούς ρόλους τα επόμενα χρόνια. Θεατρικά υπερκινητικός αλλά και συγκινησιακά κινηματογραφικός ξέρει να «γράφει» επί σκηνής ανεξίτηλα συναισθήματα και χρώματα έντονης φωτεινότητας.

Ο Άκης Σιδέρης, ιδανικός για την ερμηνεία αγγλοσαξωνικών ρόλων, φλεγματικός κι ειρωνικός στο έπακρο, σαρκαστικός και στυλιζαρισμένος.

Το έργο παίζεται για δεύτερη χρονιά με την ίδια επιτυχία και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Παππάς πρέπει να αισθάνεται περήφανος.

Τη μουσική υπογράφει ο Σταύρος Μαρκόνης και τη σκηνική επιμέλεια η Φανή Παλιούρα.

Μην το χάσετε.

[Το βιβλίο-πρόγραμμα με το κείμενο του έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας]

 

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr