Ο MORRISSEY ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΣ

Ο MORRISSEY ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΣ

Όμως η καριέρα του Μorrissey δε σταματάει εκεί. Έπειτα από έξι μήνες κυκλοφορεί το πρώτο του solo άλμπουμ, Viva Hate, και ακολουθούν άλλα οκτώ.

Τα τραγούδια του πάντα μιλούν για προσωπικά αδιέξοδα, για άδοξες σχέσεις, με μελοδραματικούς η σκληρούς στίχους, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι κωμικές πλευρές...

Με τη χαρακτηριστική του φωνή δίνει το δικό του στίγμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή και οι αιχμηρές κι αντικομφορμιστικές απόψεις του τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.

Στις 17 Οκτωβρίου εξέδωσε την ομολογουμένως καλύτερη αυτοβιογραφία μετά τον Bob Dylan.

Μια αυτοβιογραφία με έντονα τα στοιχεία του λυρισμού, της ποίησης, του ακραίου, της κατάθλιψης και του ναρκισσισμού, όπως είναι άλλωστε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Τα δυο τελευταία μάλιστα ισχυρίζεται πως μπορεί να είναι και τακτικές επιβίωσης...

Οικογενειακές αναφορές, δικαστικές υποθέσεις, ερωτικά δράματα, κωμικά συμβάντα κυλούν μέσα στις σελίδες αυξάνοντας ολοένα το ενδιαφέρον στον αναγνώστη.

Προζάτος και σκιώδης, χιουμοριστικός λόγος γεμάτος σαρκασμό για τους γύρω του, για τους σταρ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους πολιτικούς... Αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, τα κάκιστα και παρατημένα σχολεία, τους αποθαρρυμένους από το σύστημα δασκάλους, «σπρώχνοντας», όπως λέει ο ίδιος, «τα παιδιά στο κυνήγι της ευδαιμονίας μέσα από την αποδοκιμασία».

Μιλώντας για τους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής του, με μια γυναίκα κι έναν άνδρα, λέει πως «δεν είμαι ομοφυλόφιλος, είμαι ανθρωποφυλόφιλος».

Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Penguin.

Μπορεί ο πρώην frontman των Smiths να μοιράζεται σ' αυτό το βιβλίο λέξεις, σκέψεις και πράξεις του, όμως ο ίδιος δηλώνει πως «δεν ανήκω σε κανέναν... είμαι ακόμη δικός μου».

 

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: